Orol bielohlavý Fakty: Zvieratá Severnej Ameriky

Všeobecné charakteristiky

Haliaeetus leucocephalus, orol bielohlavý, je národné zviera Spojených štátov. Názov „Orol bielohlavý“ neznamená, že orol je skutočne plešatý. Názov znamená "bielohlavý". Staršie orol bielohlavý sú väčšinou hnedej farby cez veľa z ich tiel, s bielymi hlavami a chvostmi. Samice a samce druhov majú rovnaké sfarbenie, pričom jediným podstatným rozdielom je, že samice sú aspoň o 25% väčšie v telesnej veľkosti a hmotnosti ako samce. Ich chvosty sú trochu dlhé v porovnaní s veľkosťou tela medzi mnohými inými druhmi vtákov a mierne klinovito tvarované. Ich zobáky sú žltej farby a sú veľké a zahnuté. Ich nohy a kosatce sú tiež žlté farby a orol bielohlavý majú krátke a silné prsty s veľkými pazúrmi. Ich zadné pazúry sú vysoko vyvinuté a používajú sa pri prepichovaní ich koristi, keď ich schádzajú zhora. Nohy sú medzičasom bez peria. Mladí, nezrelí orol bielohlavý sú väčšinou tmavo hnedej farby, strakatý s chaotickým bielym škvrnitosťou. Ich zobáky sú čierne a na koncoch sú žlté. Orol bielohlavý dosahuje svoju sexuálnu zrelosť, keď je 3 alebo 4 roky starý. Tieto vtáky sa líšia veľkosťou pri zrelosti podľa miesta, kde sa nachádzajú. Čím ďalej od rovníka a trópov, tým sú väčšie. Plešatý orol váži medzi 3 a 6, 5 ​​kg, dĺžka ich tiel je približne 70-120 cm a rozpätie krídel je všeobecne medzi 1, 8 a 2, 3 m. Samice, ktoré sú väčšie ako samce, všeobecne vážia najmenej 5, 6 kg, v porovnaní s 4, 1 kg medzi ich samcami. Orol bielohlavý život vo voľnej prírode je všeobecne asi 20 rokov od narodenia.

Nutričné ​​potreby

Orol bielohlavý sú kultovými dravcami. Väčšina z ich stravy je zložená z rýb, ale môžu tiež často jesť jatočné telá malých cicavcov, ako sú králiky, zajace, veveričky, mýval a ďalšie takéto suchozemské koristi. Majú tendenciu žiť v blízkosti mokradí, veľkých pobreží, vnútrozemských vôd alebo močiarov, z ktorých získavajú svoju diétu založenú na rybách. Orol bielohlavý bežne robia svoje hniezda na vyspelých porastoch z tvrdého dreva alebo ihličnatých stromov. Sledujú veľké a veľmi vysoké stromy, aby žili v okolitých vodách, ktoré majú svoje potravinové zdroje. Takéto stromy by mali byť v ideálnom prípade aspoň 20 metrov vysoké.

Domy orla bielohlavého

Orol bielohlavý sú pôvodom z Kanady, Mexika, Saint Pierre a Miquelon a Spojených štátov. Vtáky sú citlivé na ľudskú činnosť, a preto ich hniezda urobia čo najďalej od ľudských porúch. Môžete ich často nájsť na mangrovových močiaroch na Floride, v zálive Chesapeake, vo Wyomingu a na južnej Aljaške. Úsilie o ochranu viedlo k výraznému ohrozeniu populácií orol bielohlavých v posledných štyroch desaťročiach, čo predstavuje nárast o 72, 2% za posledných desať rokov. Dnes je majestátny vták uvedený ako „najmenej znepokojený“ na Červenom zozname ohrozených druhov, ktorý vydala Medzinárodná únia pre ochranu prírody. Kedysi sa našiel v Severnej Amerike, dnes sa vták rozšíril do Belize, Bermudy, Írska, Portorika, Ruskej federácie a Amerických Panenských ostrovov.

Sky High Life

Orol bielohlavý je známy tým, že patrí medzi najvýkonnejších letcov, a môžu lietať rýchlosťou 56-70 km / h, keď lietajú alebo lietajú bez nákladu, a dokonca až 48 km / h pri preprave rýb alebo potravín. Ešte impozantnejšie je, že môžu tiež skočiť rýchlosťou 120-160 km / h. Vtáky sú teritoriálne a migrujú len v zime, keď vody, ktoré držia svoje jedlo, zamrznú. Je známe, že zostávajú v rovnakých biotopoch počas celého svojho života, pohybujú sa medzi svojimi severnými a južnými domami, keď zamrznú vodné útvary a počas leta sa vracajú. Orol bielohlavý sú spoločenské vtáky a žijú v obaloch.

Eagle Courtship

Po dvojici plemien orol bielohlavých, samice budú klásť vajcia, a tieto vajcia sa vyliahnu po dvoch mesiacoch inkubácie. Daný orol bielohlavý je považovaný za partnera pre život len ​​s jedným partnerom, a bude spolupracovať len s iným, ak ich pôvodný partner zomrel. Ak sa kamaráti pokúšajú mať potomkov a nie sú schopní tak urobiť už niekoľko rokov, môžu sa tiež vydať na rôzne cesty a vyskúšať si s novými kamarátmi. To je veril, že vo veku troch alebo štyroch rokov do ich sexuálnej zrelosti, sú potom pripravení na pár. Vtáky sa vracajú do svojich biotopov, kde sa narodili, aby sa mohli spárovať, a to podľa vyššie uvedených vzorov migrácie. Orol bielohlavý je namieste vďaka impozantným prejavom kvalifikovaných „tancov“ v lete. Tu, partneri naháňať, swoop, a hádka cez oblohu. Vystúpia na vysoké výstupy, zamknú pazúry a voľný pád, odomknú svoje pazúry a oddelia sa tesne predtým, ako narazia na zem. Oni tiež súd prostredníctvom veľkolepé hovory tiež, wooing jeden druhého prostredníctvom "pieseň".

Odporúčaná

Čo je najvzácnejšie zviera na svete?
2019
Ktoré krajiny hranica viac ako jeden oceán?
2019
Čo znamenajú farby a symboly Vlajky Namíbie?
2019