Fakty o kaktusoch: Zvieratá Severnej Ameriky

Fyzický popis

Včely kaktusové (Diadasia Rinconis) sú druhom včely pôvodom z oblastí s kaktusmi v juhozápadných Spojených štátoch a severnom Mexiku. Z hľadiska fyzického vzhľadu majú tieto včely podobnosť podobnú typickým včelám. Ich hlavy sú vybavené anténami a šedo-čiernymi zloženými očami. Medzitým sú ich telá kompaktné, pokryté jemnými vlasmi, ktoré uľahčujú zber peľu. Ich exoskeleton je pruhovaný zlatými a hnedými odtieňmi farby. Nakoniec sú vyrobené mobilnými šiestimi nohami a dvojicou dvojvrstvových, transparentných krídel. Pre obranu, rovnako ako väčšina včiel, sú každá vybavená stingerom, ktorý zabalí značný úder, čo z neho robí hmyz, ktorý sa má počítať, dokonca aj proti zvieratám, ktoré sú vysoko nad jeho vlastnou hmotnosťou.

diéta

Ako ich názov napovedá, kaktusové včely sa obracajú na kaktusy na raňajky, obed a večeru. Pomocou jemných vlasov, ktoré pokrývajú ich telá, zbierajú peľ z kvetov mnohých druhov endemických kaktusov do Severnej Ameriky, ako je napríklad saguaro, cholla, a rad odrôd opuncie. Tento peľ je robustný pri plnení svojich potrieb výživy, pričom má všetky živiny, ktoré včely potrebujú. Peľ má všetko od cukru, sacharidov a bielkovín na energiu, až po enzýmy, vitamíny a minerály potrebné na vykonávanie ich telesných funkcií. Kaktusové včely kŕmia svoje larvy balením tohto peľu do ich nory. Kolekcia včiel tohto peľu je rozhodujúca pre proces opelenia veľkého množstva druhov kaktusov, pretože slúžia ako dôležité vozidlá na klíčenie medzi sukulentnými rastlinami.

Lokalita a oblasť

Hovorí sa, že v každom kontinente okrem Antarktídy sú druhy včiel. Kaktusové včely sa však nachádzajú len v juhozápadných Spojených štátoch a častiach Mexika. Môžu byť nájdené najmä prosperujúce v štátoch ako Kalifornia, Nevada, Arizona, Nové Mexiko a Colorado. V týchto oblastiach môžu byť videné šíriace sa z kvetu kaktusu na kvet kaktusu, kdekoľvek je počasie teplé. Napriek tomu by ste nemali očakávať, že ich budete nasledovať späť do rušného úľa. V skutočnosti, kaktusové včely sú osamelý hmyz, ktorý žije sám v malých nory v zemi. Ich osamotená povaha ich však necháva náchylnejší k množstvu predátorov, predovšetkým druhov vtákov, ktoré sú spoločné pre suché sucho.

správanie

Kaktusové včely trávia väčšinu svojho času bzučaním od kvetu až po kvet, zbieraním peľu. Nenechajte sa však báť, ak sa stretnete s jedným z týchto hmyzov spôsobujúcich peľ. Hoci ich žihadlá baliť značný wallop, kaktus včely sú nepravdepodobné, aby vám nejaké problémy, ak padli, že sú ohrozené. Namiesto toho by sa radšej vracali na svoje vlastné nory, ktoré sa počas jarného kvitnutia kaktusov nachádzajú v tisícoch v partiách terénu o veľkosti niekoľkých tenisových kurtov. Preto, keď sa nabudúce ocitnete v suchých oblastiach juhozápadného USA na jar, a využite možnosť pozrieť sa na seba, len sledujte, kde ste krok.

rozmnožovanie

Kaktusové včely nežijú veľmi dlho. Nie dlho po vyliahnutí sa samčie a samičie včely vynoria zo svojich hniezd. Krátko na to budú sexuálne zrelí dostatočne na to, aby sa mohli spárovať. V tomto momente si žena vyberie miesto pre svoje vlastné hniezdo. Tieto hniezda, ktoré sú vytvorené výlučne samičkou, sa skladajú z niekoľkých oddelení: jedno pre každé vajce. Každá z nich je vytvorená z pastovitej zmesi peľu kaktusov a nektáru. Akonáhle sa tieto hniezda postavia a vajcia sa položia, samice sa môžu vydať na štart ďalších hniezd, hoci mnoho zomrie po dokončení jedného hniezda. O 14-16 dní neskôr sa vajcia vyliahnu a proces sa opakuje.

Odporúčaná

Najdlhšie diaľnice na svete
2019
Čo je Pennsylvania State Bird?
2019
Pôvodné Plazy Iránu
2019