Fakty o Killer Whale: Zvieratá Severnej Ameriky

Fyzický popis

Veľryba Killer Whale, označovaná aj ako veľryba orca, je stroj na zabíjanie 4000 kilogramov, ktorý prežil a vyvinul sa v priebehu mnohých vekov. Prekročenie v priemere o 8, 7 metra dlhé a niektoré priblížiť sa k hmotnosti 5 ton, Killer whale patrí medzi najviac desivé mäsožravce v mori. Orcas patrí do rodiny Oscines, preto ich meno, a po mnoho rokov boli považovaní za vrcholových predátorov, čo znamená, že nemajú prirodzených predátorov sami. Priemerná žena orca bude žiť až 50 rokov vo voľnej prírode, zatiaľ čo muži môžu často žiť až do veku 70 rokov.

diéta

Orcas majú chuť, ktorá môže byť potešená veľkým množstvom možností, pokiaľ ide o potraviny. Všetko, čo sa pohybuje od tučniakov po menšie veľryby, môže byť súčasťou ich menu. Pri love môže kosatka dosiahnuť až 48 kilometrov za hodinu a ich ústa sú lemované tromi palcovými, vzájomne prepojenými zubami, čo z nich robí jeden z najnebezpečnejších morských predátorov. Spolu s ich zastrašujúcou rýchlosťou a uzamknutými uhryznutím, Orcas spoločne lovia, čo zvyšuje ich šance na chytenie ich cieľovej koristi. Porovnateľné s delfínmi v inteligencii, je ťažké pre ich nešťastnú korisť prekabátiť Orca, keď sú v prenasledovaní.

Lokalita a oblasť

Killer Whale možno nájsť po celom svete. Ich rozsah zahŕňa studené vody severozápadného Pacifiku, vysoké zemepisné šírky južného oceánu a Atlantický oceán. Vzhľadom k ich rozšírené distribúcie, Killer Whales sú považované za jeden z najčastejších veľkých cicavcov, ktoré majú byť pozorované po celom svete, spolu s ľuďmi a Brown Rat. V skutočnosti, vedci majú ťažké odhadnúť, koľko Orcas sú nažive dnes kvôli tomu, ako ďaleko prekračujú ich stanovište. Regionálne údaje sú viac dosiahnuteľné a odhaduje sa, že v oblastiach, ako sú aljašské vody, existuje približne 1 000 veľrýb.

správanie

Orcas sú považované za veľmi spoločenské zvieratá, pokiaľ ide o zaobchádzanie s inými členmi ich vlastného druhu. V opačnom prípade môžu byť veľmi nepriateľské a agresívne voči iným, vrátane iných veľrýb, na ktorých často korisť. Killer Whales žijú v skupinách známych ako "lusky" alebo "klany" iných orkov, ktoré môžu dosiahnuť až 50 tiel na klan. Podobne ako divoký buffalo na zemi, aj v námornom svete je nastavenie klanu Orca veľmi podobné. V rámci klanov, deti a matky zvyčajne cestujú v kruhu mužov, ktorí ich chránia počas svojich ciest. Tieto veľryby majú tiež podobné vlastnosti ako mačky, pokiaľ ide o lov a hranie s jedlom. Podobne ako keď sa mačka bude hrať s myšou, o Killer Whalesovi sa vie, že sa hádže a pobaví sa svojím jedlom, až kým nezomrie.

rozmnožovanie

Vo veku 11 rokov žena Orca skončí pohlavne, a vo veku 13 rokov sa zvyčajne stane plodnou. Samica zostane tehotná 15 mesiacov, kým nenarodí svoje potomstvo, kde sa klan komunálne postará o dieťa. Priemerná matka Orca má vo svojom živote zvyčajne 4 až 6 detí. Tieto úžasné tvory vyčnievajú z mnohých iných veľkých morských predátorov pre svoje zručné techniky v love a dosahovaní dlhých životov. Zdá sa, že kosatky majú dokonalú kombináciu mozgu a divokosti.

Odporúčaná

Kde sídli Medzinárodný olympijský výbor?
2019
Preah Vihear Temple, Kambodža
2019
Aké sú najväčšie odvetvia v Severnej Kórei?
2019