Calliope Hummingbird Fakty: Zvieratá Severnej Ameriky

Fyzický popis

Hovorí sa, že Calliope kolibrík je najmenší vták v Severnej Amerike. Pokiaľ ide o ich veľkosť, dospelý dospelý volajúci kolibrík má tendenciu merať medzi iba 2, 8 a 4 palcami (7 a 10 centimetrov) na dĺžku, má rozpätie asi 4, 33 palca (11 centimetrov) cez krídla, a váži pod desatinou. unca (medzi 2 a 3 gramami). Pokiaľ ide o ich vzhľad, tieto vtáky sú lesklé zelené na korune, s tmavými telami a biely underparts. Majú relatívne krátky účet a chvost. Dospelé samičky a imatúry majú na bokoch bledožlté umývanie, tmavý chvost s bielymi hrotmi a tmavé pruhy na hrdle. Na druhej strane, dospelí muži majú na hrdle červeno sfarbené pruhy, tmavý chvost a zelené boky.

diéta

Pokiaľ ide o ich stravu, omnivorous calliope kolibríky sú ako hmyzožravce a nektarivores. Je známe, že vtáky lovia a živia sa hmyzom. Za týmto účelom sa najprv hawk hmyz, a potom oddialiť od ostrieža chytiť vo vzduchu. Menší hmyz, ktorý jedia, zahŕňa mravce, chrobáky, včely, muchy a osy. Okrem toho, pozorovania tohto vtáčieho správania ukázali, že sa tiež pravidelne kŕmia v jamkách alebo v jamkách stromov, ktoré vytvorili iní sapsuckers. Oni v podstate lízať nektár z kvetov pomocou ich dlhé jazyky. Predpokladá sa, že pravidelne navštevujú červené rúrkovité kvety, aj keď sa živia aj modrými, žltými, bielymi a fialovými kvetmi.

Lokalita a oblasť

Predpokladá sa, že šľachtiteľský biotop kolumbijského mečiara sa veľmi líši, pokiaľ ide o nadmorskú výšku, hoci sa zdá, že uprednostňuje otvorené kríky. Je normálne, že hniezdenie sa vyskytuje vo vyšších nadmorských výškach, najmä v horách. Výška hniezda sa zvyčajne pohybuje od 2 do 65 stôp nad zemou. Otvorené horské lesy, jelšové húsenice, vŕby a horské lúky využívajú vták ako hniezdiská. Počas zimy a migrácie ich možno vidieť aj v púšti, polopúštnych oblastiach, chaparralských a nížinných oblastiach. Z toho, čo je známe, calliope kolibríky hniezdia v západnej Severnej Amerike od južnej Britskej Kolumbie do juhozápadnej Alberty, cez Washington, Nevada, Oregon a Kalifornia do severnej Baja California a na východ do Wyoming, Utah a Colorado. Počas zimy ich možno vidieť aj v severnom až strednom Mexiku. Počas jari a leta sa pohybujú hlavne cez Arizonu a Nové Mexiko a severné Mexiko.

správanie

Celkové správanie kolumbijských volajúcich sa podobá na iné druhy kolibríka. Jedná sa o osamotené sťahovavé vtáky, ktoré počas obdobia párenia interagujú s jedincami rovnakého druhu. Avšak, oni zvyčajne zdieľať ich rozsah s rufous kolibríky. Calliope kolibríky robia každý rok migráciu na dlhé vzdialenosti od letného obdobia až po zimnú sezónu a späť. Ako sa zastaviť na tankovanie na nektár, je tu veľká šanca, že môžu byť videné v rôznych miestach pozdĺž ich ciest.

rozmnožovanie

Pokiaľ ide o rozmnožovanie, je normálne, že dospelí samci dorazia na pôdu pred samicami v polovici apríla a začiatkom mája. Muži sú dosť silní pri obrane svojich hniezdnych území, kde sa aj naďalej chovajú s mnohými samičkami, čo znamená, že sú polygénne. Samci sledujú samice počas obdobia rozmnožovania, na ktoré ženy odpovedajú buď útekom alebo skrývaním. Pri chytaní samice vystavuje dospelý samec teritoriálne zobrazenie, ako je bzučanie, potápanie, vznášanie sa a vokalizácia. V čase, keď mláďa vyliahnu z vajíčok, samci uvoľnia miesto rozmnožovania a nezúčastnia sa na výchove mladých. Na druhej strane, samice stavajú otvorené hniezdo v ihličnatom strome pod previsnutou vetvou. Môžu tiež používať jelene a jablone v závislosti od ich biotopov. Tieto stavby sú dôležité, pretože samica môže v priebehu niekoľkých rokov opakovane používať rovnaké hniezdo. Samica potom od konca mája do začiatku júla položí dve vajcia, ktoré sa potom inkubujú 15 až 16 dní. Mláďatá typicky začínajú lietať 20 dní po vyliahnutí.

Odporúčaná

Ktoré krajiny hraničia s Uruguajom?
2019
Aký typ vlády má Ekvádor?
2019
Hrad Bran, Rumunsko - unikátne miesta po celom svete
2019