Zaujímavé fakty o Tufted Deer

Všívaný jeleň môže byť jednoducho opísaný ako malý typ alebo druh jeleňa, ktorý je väčšinou rozpoznaný jeho nápadným chumáčom čiernych vlasov na čele. Všívaný jeleň patrí do rodu Elaphodus a obmedzuje sa na biotopy len do výšky 4 500 metrov nad morom. Je to jediný žijúci cicavec, ktorý patrí do rodu Elaphodus a nebol široko študovaný, pretože žije vo vysokých nadmorských výškach. Existuje niekoľko zaujímavých a rozlišujúcich faktov o všívanom jeleňovi, ako je opísané nižšie.

habitat

Tento druh existuje v horských lesoch Mjanmarska a centrálnych častiach Číny. Všívaný jeleň obyčajne existuje vo vysokých nadmorských výškach a príležitostne v dažďových lesoch. Okrem toho existujú v biotopoch, ktoré sú blízko vodných útvarov.

Fyzický popis

Najvýraznejším rysom chocholatého jeleňa je jeho zubatý zub, ktorý existuje len na samcoch a môže rásť až do 2, 6 cm. Všívaný jeleň nemá horné rezáky a namiesto toho majú tvrdú podložku, ktorá sa používa pri žuvaní vegetácie. Všívaný jeleň sa vyznačuje dlhým krkom a nohami, ktoré ho odlišujú od druhov muntjac. Meria približne 50-70 centimetrov. Jeho hmotnosť sa pohybuje od 17 do 30 kilogramov. Ich chvosty sú obyčajne krátke asi 10 centimetrov, zatiaľ čo čelo obsahuje čierno-hnedé vlasy, ktoré majú tvar podkovy. Druhy samcov sú o niečo väčšie ako samice fyzicky, čo dáva dôvod, prečo jeleň chocholatý chráni cesty, ktorými tieto druhy prechádzajú.

Potravinové návyky

Všívaný jeleň sa živí listami, vetvičkami, trávami, ovocím a inými druhmi rastlín. Sú klasifikované ako prehliadače a grazery. Všívaný jeleň tlačí spodné rezáky proti hornej poduške, zatiaľ čo sa živí vegetáciou.

správanie

Všívaný jeleň sa väčšinou vyskytuje v osamotených a niekedy aj vo dvojiciach. Okrem toho cestujú vo svojich biotopoch pevnými cestami, ktoré sú vždy chránené samcom jeleňa. Všívaný jeleň je opísaný ako plaché zviera, a preto uprednostňuje pobyt na miestach, ktoré sú dobre zakryté, kde je dobre prispôsobený okolitému prostrediu, takže ho nemožno ľahko spozorovať. Vzhľadom k tomu, všívaný jeleň sú zvyčajne plachý počas dňa, majú tendenciu byť viac aktívny v noci. Akonáhle je toto zviera narušené, nahlas nahlas vyskočí ako znamenie varovania / varovania ostatných. Potom uteká skákaním ako mačka. Počas behu zdvíha chvost nahor a ukazuje bielu spodnú stranu. Všívaný jeleň často bojuje za kamarátov a teritórium, využívajúc ich ostré špičáky ako svoju hlavnú zbraň.

rozmnožovanie

Všívaný jeleň sa stáva sexuálne aktívnym medzi osemnástym mesiacom a dvoma rokmi. Zvyčajne na začiatku zimy a na konci jesene, preto sa rodia na začiatku leta. Za rok sa môže všívaný jeleň rozmnožovať raz alebo dvakrát (tj narodí sa jeden alebo dva kolouchy). Všívaný samec jeleň normálne kôry počas obdobia párenia prilákať kamarátov.

Odporúčaná

8 najnavštevovanejších chránených území v Nemecku
2019
Najviac návykové lieky na svete
2019
Aké sú primárne prítoky a odtoky jazera Edward?
2019