Vtáky, ktorí stavajú najväčšie hniezda

Juhoafrický región je obývaný spoločenským tkáčom, ktorý buduje najväčšie hniezda spoločenstva. Vtáky stavajú hniezda na hniezdenie a hniezdenie a hniezda sa líšia od druhov k druhom, zatiaľ čo iné vtáky ich vôbec nerobia. Niektoré druhy avifauna robia svoje hniezda na zemi, zatiaľ čo iní radšej stavajú na stromoch. Ostatné vtáky si hniezdia na skalných útesoch, zatiaľ čo iní kladú vajcia v dierach na stromoch. Niektoré druhy vtákov vykazovali veľkú zručnosť pri stavbe svojich hniezd, ako je napríklad spoločenský tkáč, ktorý stavia najväčšie hniezdo všetkých vtákov.

Popis sociálnej Weaver

Sociálny tkáč (Philetairus socius) je zaradený do čeľade Passeridae a rodu Philetairus . Prvýkrát ho zaznamenal v roku 1790 ornitológ John Latham. Odvtedy boli opísané štyri jeho poddruhy. Druhy merajú približne 5, 5 palca a pohlavia nie sú jasne rozlíšiteľné. Je to športový chrbát, čierna brada a čierne zatarasené boky. Hmotnosť vtáka sa pohybuje medzi 0, 92 a 1, 13 oz.

Distribučné Rozsah Sociálne Weaver

Sociálny tkáč je bežne videný v Namíbii, Botswane a Južnej Afrike . Najviac sa vyskytuje v provincii Severná Kapsko v Južnej Afrike. Druhy uprednostňujú vyprahnutú savanu, ktorá sa vyznačuje prítomnosťou tvrdých tráv, vrátane Stipagrostis a Aristida ciliata . Región, v ktorom sa vták nachádza, má nízke a nepredvídateľné zrážky.

Ekológia a správanie vtáka

Spoločenská tkáčska strava sa skladá predovšetkým z hmyzu. Vzhľadom k tomu, že žije v suchých oblastiach, odvodzuje všetku svoju vodu z hmyzu. Semená a rastlinné produkty tiež tvoria súčasť jej stravy. Tento druh bol pozorovaný pri plemene, keď je takmer dva roky starý. Dažďové zrážky určujú obdobie rozmnožovania vtákov a počas nízkych zrážok sa dokonca môže zabrániť chovu. Druh vyvoláva v priemere štyri mláďatá každý chovný cyklus za normálnych podmienok. Sociálni tkáči sa o svojich mladých ľudí starajú spoločne.

Najväčšie hniezda na svete

Sociálny tkáč získal slávu pre svoje prepracované hniezda postavené na stromoch a ďalších vysokých stavbách, ako sú elektrické a telefónne stĺpy. Vtáky zbierajú rôzne materiály a splietajú vetvičku. Obrovské hniezdo má vo vnútri oddelené komory, ktoré sú pohodlné používaním peria a mäkkej trávy. Jednotlivé hniezdo môže vážiť až 2000 libier a má viac ako 100 komôr. Vstupy do hniezda sú vytvorené asi 250 mm dlhé a 76 mm široké a sú vybavené ostrými tyčkami, ktoré odrádzajú od vstupu dravcov vrátane hadov. Hniezda sú tiež dlhotrvajúce. Keďže vtáky žijú v suchých oblastiach, hniezda poskytujú veľmi potrebný odtieň pred teplotami, ktoré môžu dosiahnuť až 33 stupňov Celzia. Počas nočnej a zimnej noci sa tkáč nachádzal v centrálnej komore, ktorá udržiava teplo. Ostatné druhy vtákov využívajú aj tkáčske hniezda, najmä sokoliarsky. Hniezda postavené na elektrických stĺpoch sú náchylné na požiare v lete a na krátke okruhy v období dažďov. Inokedy sa môžu hniezda dostať do vody tak, aby zapríčinili kolaps podporných stromov.

Súčasný stav populácie vtákov

Obyvateľstvo spoločenského tkáča je na vzostupe, najmä v dôsledku šírenia ľudských hniezdnych objektov, ako sú telefónne a elektrické stĺpy. Uvádza sa ako "najmenej znepokojujúca", hoci existujú obavy z odlesňovania drevín, ako je napríklad Acacia.

Odporúčaná

Najdlhšie diaľnice na svete
2019
Čo je Pennsylvania State Bird?
2019
Pôvodné Plazy Iránu
2019