Skákanie Spider Fakty - Zvieratá Severnej Ameriky

Fyzický popis

V rozsahu fyzickej zrelosti skokanského pavúka v dospelosti, tento malý malý pavúk môže narastať medzi 0, 59 a 0, 86 palca (15 a 22 milimetrov) a môže skákať cez vzdialenosti až trojnásobok svojej vlastnej veľkosti. Tento impozantný skákavý zdokonaľovač je mechanizmus používaný ako lovecká technika, ktorú vyvinuli títo pavúky vo veku. S cieľom dosiahnuť tieto fenomenálne skoky a hranice, Jumping pavúky budú podliehať náhlej zmene krvného tlaku, ktorý pomáha poháňať pavúka smerom nahor v smere, ktorý chce ísť. Čo je na tomto pavúkovi výnimočné, nie je nevyhnutne jeho technika skákania, ale skôr skutočnosť, že je členom najväčšej známej rodiny pavúkov, Salticidae, rodine pavúkovcov, ktorá obsahuje 13% všetkých druhov pavúkov. Skákanie pavúky majú celkom šesť nôh a štyri oči, spolu s fuzzy vonkajším plášťom, ktorý môže vykazovať niektorú zo širokej škály farieb.

diéta

Aj keď primárne mäsožravce jedia na iných drobných článkonožcoch, jumping pavúky môžu občas konzumovať aj rastlinnú hmotu, najmä z flóry produkujúcej nektár. Ako bolo uvedené vyššie, Jumping Spider využíva prekvapenie pre svoju výhodu tým, že skočí na svoju korisť zďaleka. Spolu s tým pavúk tiež používa svoje štyri oči na lokalizáciu svojej koristi, dokonca aj v noci. Tieto oči sú tiež zodpovedné za schopnosti periférneho videnia a pohybu. Pavúky skákania sa budú kŕmiť aj komármi s krvou kŕmenými komármi, ktoré im zanechali prezývku prezývku „Vampire Spider“.

Lokalita a oblasť

Rodina jumpingov ( Salticidae ) obsahuje viac ako 500 známych rodov a takmer desaťkrát viac známych druhov. Niektoré druhy týchto pavúkov sa rozprestierajú po celých Spojených štátoch, Kanade a Mexiku, zvyčajne sa nachádzajú v zalesnených oblastiach. V skutočnosti sa ich rozsah rozprestiera na väčšine zemského glóbusu, s výnimkou oblastí Arktídy a Antarktídy, od horúcich vyprahnutých púští až po najvyššie himalájske vrcholy. To, že je, povedal a bez zjavného dôvodu, bude Jumping Spider rozhodnúť, že nebude žiť v zrelých lesoch z tvrdého dreva. Niektorí vedci sa domnievajú, že stromy v nich môžu vynechať zápach vnímaný ako nepríjemný pre pavúka.

správanie

Rovnako ako všetci pavúky, pomaly sa plazia, pokiaľ nie sú lovení alebo ohrození. V takých časoch vnímaného nebezpečenstva môžu títo pavúky skákať na vzdialenosť až trojnásobok svojej vlastnej veľkosti, čo pripisuje jednej z ich najunikátnejších vlastností. Títo pavúky tiež netknú pásy a na rozdiel od väčšiny pavúkov produkujú sekréty podobné mlieku. Stále však vylučujú hodváb, avšak toto sa nepoužíva na pásy. Namiesto toho, hodváb sa používa na označenie ustúpi od počiatočných skákanie škvrny ako akýsi "bezpečnostný postroj" v prípade, že skok nejde podľa plánu.

rozmnožovanie

Skákanie Pavúky oboch pohlaví využívajú rôzne telesné vibrácie a chvění ako tanec, okrem toho, že produkujú širokú škálu zvukových bzučákov a zvukov s vysokou výškou, aby prilákali potenciálnych chovateľských partnerov. Ako muži často budú bojovať o párenie práv medzi sebou, väčšie mužské Jumping pavúky sú často s väčšou pravdepodobnosťou úspešné pri dosahovaní práv na kopuláciu ako ich menší konkurenti. Hodváb skákacieho pavúka nie je len pre "bezpečnostné postroje", ale používa sa aj ako prostriedok na ochranu ich vajíčok. Jedna samica pavúčie môže položiť až 50 vajíčok na jedno narodenie, aj keď je neurčené, koľko z nich sa pravdepodobne dostane do dospelosti.

Odporúčaná

Zrážková sadzba podľa štátu
2019
Paramaribo - Colonial Dutch City V Suriname
2019
Aké sú rôzne typy hmly?
2019