Severná Pygmy Owl Fakty: Zvieratá Severnej Ameriky

Fyzický popis

Sova severná trpasličí ( Glaucidium gnoma ) je malé lietajúce zviera pochádzajúce zo strednej a severnej oblasti Ameriky. Plne vypestovaná sova severnej trpasličího je obyčajne len 6 palcov dlhá a vyznačuje sa tmavohnedým, bielym a hnedastým sivým perím. Jeho hlava je okrúhla a voľne tečkovaná, s bielym sprievodom, ktorý nie je veľmi dobre definovaný. Ich piercing oči sú farebné žlté, zatiaľ čo ich Bill je žltkasto zelená a ich chvost dlho. V porovnaní s inými vtákmi je sova severná pygmie pomerne malá, ale čo jej chýba vo veľkosti, je v jej divokosti ako lovec.

diéta

Sovy severnej pygmy majú zvláštny význam pre spevavcov, aj keď sú známe aj tým, že lovia menšie vtáky, ako sú chickadees, vrabce, kolibríky a strakatá. Ďalšími zvieratami, ktoré slúžia ako potrava pre týchto divokých lovcov, sú malé cicavce, ako napríklad chipmunks, myši, šunky a móly. Občas, tieto odvážne a nebojácne sovy korisť na zvieratách väčších ako oni, vrátane Gambel, americký Robin, Kalifornia prepelica, severnej Bobwhite a dokonca aj kurčatá. Malý hmyz ako motýle, vážky, chrobáky a cvrčky dopĺňajú svoju diétu spolu s všadeprítomnými plazmi a obojživelníkmi, ako sú skinky a jašterice.

Lokalita a oblasť

V strednej a severnej Amerike sa severná pygmy nachádza v Kanade, Hondurase, Mexiku, Spojených štátoch a Guatemale. Ich preferované biotopy sú husto zalesnené, s subtropickým a miernym podnebím. Pozorovania týchto sovy boli zaznamenané aj v hustých lesoch nachádzajúcich sa vo Washingtone a Oregone, ako aj v iných oblastiach s tropickými mokrými lesmi, mokraďami a savanami. V Mexiku sa nachádzajú v krovinatých a borovicových lesoch, zatiaľ čo v Hondurase sa darí v oblakoch a borovicových lesoch. Vzhľadom k ich neobvyklej prítomnosti vo voľnej prírode, nie je veľa informácií v súčasnosti zaznamenaných na záznam pre severnej pygmy sova. Najlepšie odhady poskytnuté prieskumom severoamerického chovu vtákov však naznačujú, že ich populácia bola počas posledných sto rokov relatívne konzistentná. V súčasnosti je celosvetová populácia týchto vtákov na celom svete 80 000 jedincov, z ktorých 53% sa nachádza v Spojených štátoch, 27% v Mexiku a 18% v Kanade. Medzinárodná únia pre ochranu prírody klasifikovala severné trpasličí sovy ako zvieratá najmenej znepokojujúceho, pokiaľ ide o ochranu.

správanie

Je známe, že sovy severnej pygmy lietajú pomocou zvlneného vzoru, ktorý je takmer rovnaký ako vzor vystavený ďatlami. Sú to leteckí pretekári a lovia hlavne počas dňa. Zaujímavé správanie severných pygmy, ktoré zdieľajú s náletmi, má niečo spoločné s tým, ako udržujú potraviny, ktoré nedokážu konzumovať hneď. Po konzumácii ich koristi nájdu títo vtáci blízke tŕne a dutiny stromov, kde budú uchovávať nespotrebované jedlo.

rozmnožovanie

Samce volajú samičky pomocou tootového zvuku, keď sedia pri otvorení svojej hniezdnej oblasti. Tieto vtáky sú sezónne monogamné, čo znamená, že sa budú držať jedného chovného partnera počas celého chovného roka. Počas hniezdnej sezóny lovia samčie druhy severnej pygmie sova na jedlo, zatiaľ čo samica je ponechaná, aby chránila hniezdo, uchováva vajíčka v teple a neskôr ich mláďatá. Ona typicky si kladie 4-6 vajec v hniezde posadený na vrchole červenej olše, západnej redcedar, douglas jedľa a západnej hemlock strom.

Odporúčaná

Aké sú hlavné prírodné zdroje Singapuru?
2019
Najväčší priemysel v Guatemale
2019
Zoznam štátov podľa dátumu prijatia
2019