Russell's Viper Fakty: Zvieratá z Ázie

Fyzický popis

Russell viper, člen rodu Daboia, je monotypná paleta jedovatých vretenikov. Má sploštenú a trojuholníkovú hlavu, pokrytú nepravidelnými a roztrieštenými šupinami. Jeho oči sú veľké, každý obklopený 10-15 obvodovými váhami. Má tiež zaoblený a tupý ňucháč, s veľkými nozdrami. Na druhej strane, jeho telá sú silné s kýlovými šupinami a krátkym chvostom. Pokiaľ ide o ich sfarbenie, zvyčajne sa zistí, že majú hlboký žltý, opálený alebo hnedý odtieň, s tromi sériami tmavohnedých škvŕn na ich tele. Ich priemerná dĺžka pre dospelých dosahuje približne 4 stopy.

diéta

Veľmi aktívni predátori, Russellovi vipi sú prísni, hoci oportúnni, šeliem. Budú hľadať rôzne koristi, aj keď sú obzvlášť priťahuje hlodavcov a jašterice. To znamená, že budú jesť skoro všetko, čo môžu chytiť s tep. Kŕmenie primárne na sortiment hlodavcov, ako sú potkany, myši, šelmy a veveričky, budú tiež jesť kraby, škorpióny, jašterice, ale aj iné malé zvieratá. Niekedy tiež zaútočia na ľudí. Ďalším faktom stojí za zmienku, že sú tiež známe, že sú kanibalistické, a ich jed je silný.

Lokalita a oblasť

Russell vipers nie sú obmedzené na žiadny konkrétny druh biotopu, aj keď majú tendenciu vyhýbať sa hustým lesom a vlhkému prostrediu, ako sú močiare a močiare. Väčšinou sa nachádzajú v otvorených a huňatých oblastiach, lesoch, pobrežných nížinách a kopcoch. Môžu tiež prosperovať v blízkosti vysoko urbanizovaných oblastí na vidieku. Pochádzajú z krajín južnej Ázie, najmä z Indie, Pakistanu, Srí Lanky, Bangladéša a Nepálu. Menšie populácie možno nájsť v Číne, Mjanmarsku, Thajsku, Kambodži, Taiwane, Indonézii, Vietname a Laose. Sú klasifikované ako druh "najmenej obáv" ICUN.

správanie

Russell vipers sú nočné, pozemské plazy, čo znamená, že sú aktívne iba na zemi, a vykonávať väčšinu ich lov a korisť v noci. V chladnom počasí sa však niekedy stanú aktívnejšími počas denných hodín. Je to preto, že majú orgány citlivé na teplo, ktoré im umožňujú akútne reagovať na zmeny teploty. Napriek tomu, že sú silné, majú typicky slabé a letargické správanie, aj keď sa môžu stať veľmi agresívnymi, keď sú podráždené alebo v nebezpečenstve. Môžu reagovať násilne, ak sa ich niekto pokúsi vyzdvihnúť, vydávať hlasné syčanie a hryzenie. Ich jed je často smrteľne jedovatý pre ľudí.

rozmnožovanie

Po období párenia, počas obdobia tehotenstva dlhšieho ako šesť mesiacov, sa mladé odrody Russell vyrábajú od mája do novembra, hoci väčšinou v júni a júli. Tento druh hada je ovoviviparous, čo znamená, že ich mláďatá sa rodia ako malé larvy medzi 8, 5 a 10, 2 palca, ktoré dozrievajú vo vnútri tela svojich matiek, kým nie sú pripravené na vyliahnutie, pričom prijímajú živiny cez žĺtkový vak. Samice sú plodné chovateľky, ktoré rodia vrhov, ktoré bežne prinášajú 20 až 40 mladých, aj keď môžu byť až 75 rokov. Mladé dospievajú k sexuálnej zrelosti v priebehu dvoch až troch rokov narodenia.

Odporúčaná

Aké sú hlavné prírodné zdroje Singapuru?
2019
Najväčší priemysel v Guatemale
2019
Zoznam štátov podľa dátumu prijatia
2019