Puffin Fakty - Zvieratá sveta

Puffíny sú vtáky zaradené do čeľade Alcidae a rodu Fraterculini . Medzi vtáčie druhy sú atlantické puffins, ktorí obývajú Atlantický oceán a rohatý a všívané puffins, ktorí žijú v severnom Tichom oceáne. Najväčší počet atlantických puffínov bol zaznamenaný na Islande s rekordným počtom 10 miliónov vtákov.

4. Fyzický opis

Puffin sa vyznačuje tým, že má hnedasto-šedé alebo biele podložky a čierne horné časti. Vták je podsaditý a má krátke krídla a chvosty. Jeho nohy sú oranžovo-červené, pričom jej tvár je biela s čiernou hlavou. Počas obdobia rozmnožovania, vtáky šport veľké a farebné účty. Akonáhle je obdobie rozmnožovania u konca, farebná časť účtu sa odloží a zanechá na svojom mieste menší a tupejší účet. Veľkosť tela sa líši podľa druhu. Kým atlantský puffin rastie na 11 až 12 palcov, všívaný puffin má priemernú dĺžku 14 palcov a rohatý puffin má dĺžku 8 palcov. Puffins lietať na 33 stôp nad vodou a sú tiché na mori.

3. Diéta

Strava z puffin pozostáva z rýb a zooplanktónu. Puffin atlantický väčšinou korisť na capelin, sleď, piesok úhorov a šproty. Puffins zásobujú malé ryby svojim potomkom niekoľkokrát denne. Puffins majú jedinečnú schopnosť niesť niekoľko malých rýb v jednej ceste pomocou svojho účtu. Zobák má zreteľný závesný mechanizmus, ktorý umožňuje, aby sa spodné a horné hrany hrotov spojili v niektorom z niekoľkých uhlov. V porovnaní s inými druhmi, ktoré lovia ryby pri pastierstve, puffins vracajú viac potravy naraz ako ktorýkoľvek iný druh.

2. Habitat a Range

Atlantické puffiny na Islande.

Puffins sú morské vtáky, ktorí obývajú vodné útvary, kde sa živia. Atlantický puffin bol pozorovaný v Newfoundlande, na Islande, v Grónsku, Nórsku a na rôznych menších severoatlantických ostrovoch. Jeho široký rozsah sa tiahne až po Britské ostrovy a Maine. Počas zimy má všívaný puffin najširší rozsah pokrytia z Japonska do Kalifornie. Chovné kolónie všívaného puffinu sa bežne pozorujú v Britskej Kolumbii, na Aljaške, na Kurile av Aleutských ostrovoch, na Kamčatke a v celom Okhotskom mori.

1. Správanie

Puffins usadiť na ostrovoch a pobrežiach pre chovné účely. Pri stavbe hniezd sa podieľajú samce a samice rohatého puffínu, zatiaľ čo samce druhov atlantického puffínu stavajú hniezda. Burrows vytvorené horned puffins sú typicky asi 3, 3 stôp hlboký a končí v komore. Tunel, ktorý vedie k hrabaniu kopytníkom, môže dosiahnuť dĺžku až 9, 0 stôp. Atlantik a všívané puffins kopať ich tunely cez mäkké pôdy, zatiaľ čo rohatý puffins dávajú prednosť skalné trhliny na útesoch. Atlantické puffiny môžu používať perie, listy a trávu na líčenie ich nory. Vajcia z atlantického puffinu sa javia ako krémovo biele, hoci niekedy môžu byť sfarbené lila. Samica puffin kladie jedno vajce, ktoré obaja rodičia inkubujú. Inkubačný materský kôň sa opiera o vajíčko proti svojej náplasti pomocou krídel. Po tom, čo strávili prvých pár rokov života na mori, mláďatá si sľúbili v noci. Puffins sú schopní plemeno, keď dosiahnu päť rokov.

Odporúčaná

Najnavštevovanejšie turistické atrakcie v Taliansku
2019
Aké sú najväčšie druhy medveďov?
2019
Vzostup v osýpky ohniska v Európe
2019