Ohrozené Uruguajské cicavce

Mnohé faktory prispeli k poklesu počtu cicavcov pochádzajúcich z Južnej Ameriky, najmä z Uruguaja. Pokles bol taký ostrý, že sa predpokladá, že niektoré zvieratá v najbližších desaťročiach zaniknú. Faktory, ktoré ohrozujú ich postavenie, sú väčšinou ľudské aktivity, ktorým sa možno vyhnúť. Niektoré z ohrozených domácich cicavcov z Uruguaja a opatrenia na zachovanie sú diskutované nižšie.

Ohrozené cicavce

Southern Long-Nosed Armadillo- Dasypus hybridus

Južný dlhosrstý pásovec meria približne 30 cm a má 17 cm dlhý chvost. Samce aj samice vážia približne 2 kg. Horná časť tela a chvost sú pokryté kostnatými šupinami a malými vlasmi. Zvieratá žijú prirodzene takmer v celom Uruguaji. Uprednostňujú bývanie na tichých miestach s minimálnymi poruchami. Zničenie ich prirodzených biotopov viedlo k tomu, že tento druh bol uvedený ako takmer ohrozený. Výsledkom ich prirodzeného biotopu pre osídlenie a poľnohospodárstvo bol ich rast. Okrem toho sú často lovené a predávané. Psy sú jedným z kľúčových predátorov Južného nosed-armadillo. Ich poľovníctvo viedlo k ich vysokému poklesu populácie.

Obrovský pásovec - Priodontes maximus

Obrie pásavec je tmavohnedej farby a má 80-100 zubov. Majú extrémne dlhé predné pazúry. Tretí pazúr má tvar polmesiaca. Ich chvosty sú pokryté okrúhlymi šupinami. Telo má málo chĺpkov, pričom väčšina vlasov rastie medzi jeho výrezmi. Obrie pásovec váži v priemere od 17 do 33 kg a väčšinou sa živí termitmi. Sú lovené pre svoje mäso. Okrem toho sú v niektorých častiach Južnej Ameriky tiež obľúbeným obchodným tovarom. Strata biotopov v dôsledku odlesňovania viedla k tomu, že stav zvierat bol vyhlásený za zraniteľný v Červenom zozname Svetového zväzu ochrany prírody.

Obrie mravenečník - Myrmecophaga tridactyla

Obrie anteaters sú veľké, s dlhými predĺženými náhubkami a dlhým huňatým chvostom. Väčšinou sa živí mravcami a termitmi. Lepkavý jazyk sa hodí vždy, keď lovia potravu. Vážia medzi 27 a 40 kg. Obrovský mravenečník väčšinou uprednostňuje žiť v trávnych porastoch a dažďových pralesoch. Kľúčovými faktormi, ktoré vedú k poklesu populácie obrovského mravenečníka, sú pytliactvo, ničenie biotopov najmä lesnými požiarmi a predácia. Zvieratá sú väčšinou lovené pre kožušinu a pre ich bushmeat.

Obra vydra - Pteronura brasiliensis

Obrie vydry sú mäsožravce. Vykazujú niektoré z vlastností, ktoré sa považujú za vlastnosti obojživelníkov. Niektoré z vlastností obojživelníkov, ktoré vykazujú, zahŕňajú webbed-nohy a dlhý, široký chvost. Uprednostňujú život okolo sladkovodných útvarov. Zviera bolo uvedené ako ohrozené. Pytliactvo a ničenie biotopov sú hlavnými faktormi, ktoré viedli k ich rýchlemu poklesu obyvateľstva. Pytliaci sa zameriavajú na zvieratá, aby získali jeho zamatovú plsť. Jeho pytliactvo bolo na vrchole v 50. a 60. rokoch.

Ochranné opatrenia

Uruguaj bez námahy prevzal iniciatívu na ochranu ohrozených cicavcov. Parky boli zriadené, aby slúžili ako biotopy týchto ohrozených cicavcov. Parky pomáhajú znižovať ľudské interakcie so zvieratami, čo zase znižuje lov. Bolo zavedených niekoľko nariadení na ochranu zvierat pred lovom, ako sú pokuty a väzenia. Krajina tiež zrušila používanie ohrozených zvierat ako tovaru na trhoch.

Ohrozené Uruguajské cicavce

hodnosťOhrozené Uruguajské cicavceVedecké menoklasifikácia
1Južný dlhosrstý pásavecDasypus hybridusBlízko ohrozené
2Obrie pásovecPriodontes maximusZraniteľný
3Obrie mravenečníkMyrmecophaga tridactylaZraniteľný
4Podivný netopier obyčajnýHistiotus alienusZraniteľný
5Veľryba SeiBalaenoptera borealisohrozený
6VeľrybaBalaenoptera physalusohrozený
7Modrá veľrybaBalaenoptera musculusohrozený
8VorvaňPhyseter macrocephalusZraniteľný
9Colo-ColoLeopardus colocoloBlízko ohrozené
10Geoffroyova mačkaLeopardus geoffroyiBlízko ohrozené
11Hravý vlkChrysocyon brachyurusBlízko ohrozené
12Obra vydraPteronura brasiliensisohrozený
13White-lipped peccaryTayassu pecariBlízko ohrozené
14Pampas jeleňOzotoceros bezoarticusBlízko ohrozené

Odporúčaná

8 najnavštevovanejších chránených území v Nemecku
2019
Najviac návykové lieky na svete
2019
Aké sú primárne prítoky a odtoky jazera Edward?
2019