Natívne vtáky z Uruguaja

V Uruguaji je približne 448 druhov avifauna. Zaviedlo sa sedem druhov, zatiaľ čo 39 druhov sú tuláci alebo vzácne druhy. Predpokladá sa, že šesť druhov vtákov je vyhynutých, pretože ich nemožno vysledovať nikde v krajine alebo vo svete. Žiadny z vtáčích druhov nie je endemický, zatiaľ čo 20 druhov je hypotetických (predpokladá sa, že existujú v krajine). Väčšina druhov vtákov v Uruguaji je pôvodom z Južnej Ameriky a sú geograficky rozmiestnené po celom kontinente. Tento článok skúma niektoré z natívnych vtákov v Uruguaji, ich vlastnosti a možné hrozby a ochranu.

Natívne vtáky

Väčšia Rhea-Rhea americana

Väčší rhea je obyčajný vták vo východnej Južnej Amerike, ktorý je známy pod niekoľkými menami, vrátane šedej, americkej rhea, a spoločné medzi inými menami. Bezvládny vták patrí do rodu Rhea v rodine Rheidae. Okrem Uruguaja je vták tiež pôvodom z Brazílie, Argentíny a Paraguaja. Dospelý väčší rhea váži 20-27 kg a opatrenia 50-55 9 palcov dlhý od zobáku k chvostu. Má pomerne malú hlavu a účet s účtom približne 4, 1 palca. Vtáčik je relatívne tichý, okrem obdobia párenia, keď vytvára nízky vzostupný hluk.

Hnedý tinamou - Crypturellus obsoletus

Brown tinamou sa bežne nachádza vo vlhkých nížinách tropickej a subtropickej Južnej Ameriky. Je to takmer podobné ako brko, ale nesúvisí. Brown tinamou patrí do rodiny Paleognathae. Vták je dlhý približne 9, 8 až 11, 8 palca a váži približne 350-550 gramov. V závislosti od poddruhu sa farba môže líšiť od tmavohnedej po svetlú gaštanovú. Brown tinamou je plachý vták a prebýva na zemi. Zvyčajne sa vyskytuje jednotlivo alebo v páre. Jeho strava pozostáva z hmyzu a semien.

Južná screamer - Chauna torquata

Južná screamer je bežný vták vo väčšine častí Južnej Ameriky vrátane Peru, Uruguaja, Brazílie a Argentíny. To je asi 32 až 37 palcov dlhé a váži približne 6 až 11 libier, jeden z najťažších vtákov v Južnej Amerike. Južná screamer je efektívny plavec kvôli webbed nohy. Avšak radšej sa pohybuje po zemi. Má nadržané výbežky na krídlach, ktoré sa používajú ako ochrana pred inými výkrikmi. Vtáčik sa živí najmä stonkami rastlín a listami.

Dusky-legged guan- Penelope obscura

Dusky-legged guan patrí do čeľade Cracidae. Okrem Uruguaja sa nachádza aj v iných juhoamerických krajinách, ako je Paraguaj, Brazília a Argentína. Jeho prirodzený biotop zahŕňa tropický vlhký horský les a tropický vlhký nížinný les. Dusky-legged guan má dĺžku približne 73 cm a váži približne 1, 2 kg. Je to podobné hrdzavejšiemu guan. Strava sa skladá z ovocia a kvetov zbieraných zo zeme alebo vytrhnutých z konárov.

Zachovanie pôvodných Uruguajských vtákov

Asi 71% Uruguaja je prírodný trávny porast. Trávne porasty čelia mnohým hrozbám vrátane pasenia dobytka a poľnohospodárstva. Tieto pasienky sú biotopom pre niektoré z ohrozených druhov vtákov v krajine. Aves Uruguaj vyvinula v posledných štyroch rokoch dôležitú oblasť vtákov v snahe pomôcť chrániť druhy vtákov. Ochráncovia prírody pracujú aj so študentmi a komunitami žijúcimi v okolí IBA s cieľom rozvíjať ekoturistické aktivity, ako je školenie miestnych sprievodcov a vytváranie skupín dobrovoľníkov, ktorí sa starajú o tieto oblasti.

Natívne vtáky z Uruguaja

hodnosťNatívne vtáky z UruguajaVedecké meno
1Väčšia rheaRhea americana
2Brown tinamouCrypturellus obsoletus
3Južná screamerChauna torquata
4Dusky-legged guanPenelope obscura
5Spoločné potooNyctibius griseus
6LimpkinAramus guarauna
7Purple gallinulePorphyrio martinica
8Juhoamerický snipeGallinago paraguaiae
9Južná americká ternSterna hirundinacea
10Putovanie albatrosomDiomedea exulans

Odporúčaná

Top 12 mrazených hovädzieho mäsa vyvážajúcich krajín
2019
Aká je mena Rakúska?
2019
Čo sú Ayyavazhi presvedčenie?
2019