Ktoré zvieratá sú nočné?

Noktalita je správanie zvierat charakterizované tým, že je aktívna počas noci a spí počas dňa. Nočné tvory majú vo všeobecnosti vysoko rozvinutý pocit sluchu, čuchu a špeciálne prispôsobeného zraku. Objavte, ktoré z vašich obľúbených zvierat vyjdú iba v noci, a to tak, že si prezrite tento zoznam nočných zvierat.

10. Badger

Jazvci sú krátkosrstí omnivori vrátane 11 druhov. Majú krátke, široké telo s krátkymi nohami pre kopanie. Majú predĺženú hlavu, podobnú lasici, s malými ušami. Ich kožušina sa líši od čiernej, bielej, šedej a hnedej, zvyčajne s čiernymi tvárami, výraznými bielymi znakmi a svetlým pruhom po chrbte. Oni sa pohybujú medzi 20 až 40 libier, v závislosti na druhu. Jazerá nájdu útočisko v podzemí, žijú v nory nazývané osady, buď osamelé alebo v klanoch známych ako cetes . Badgers možno nájsť po celom svete zo Severnej Ameriky, Veľkej Británie a Írska do subsaharskej Afriky a Ázie.

9. Beaver

Bobri sú veľké, polo-vodné hlodavce, ktorí sú zaradení na zoznam nočných zvierat. Tieto hlodavce, ktoré sa nachádzajú v Severnej Amerike a Európe, sú známe pre stavbu priehrad, kanálov a chát v zásobníkoch vody. Ako druhé najväčšie hlodavce na svete, ich kolónie vybudovať priehrady, aby stále, hlboké vody na ochranu pred predátormi. Ich silné predné zuby môžu znížiť stromy, ktoré sa používajú na stavbu. Sú známe pre svoj poplachový signál - hlasne plácajúc chvostom proti vode - aby varovali pred nebezpečenstvom. Bohužiaľ, ich hlavným predátorom sú ľudia, pretože populácia severoamerického bobra historicky klesala kvôli nadmernému lovu kožušín a žliaz používaných v medicíne a parfumoch.

8. Capybara

Kapybara je najväčší žijúci hlodavec na svete. Podobne ako u nadrozmerných morčiat, aj títo juhoamerickí hlodavci obývajú savany a husté lesy, ktoré žijú v blízkosti vodných plôch. Vysoko spoločenské druhy sa nachádzajú v skupinách až 100 jedincov, ale zvyčajne sa nachádzajú v menších skupinách po 10 - 20 jedincoch. Ako semi-vodné živočíchy trávia veľa času leňošením vo vode, pasením na trávnych a vodných rastlinách. Kapybara môže zostať ponorená pod vodou až päť minút, skrýva sa pred dravcami alebo pasúcimi sa na hlbších rastlinách.

7. Myš

Myši sú malé hlodavce známe pre svoje malé zaoblené uši a špicatý ňucháč. Najobľúbenejšie druhy, spoločné domáce myš, aby hravé domáce zvieratá. Polné myši sú známe pre svoje otravné správanie invázie domov pre potraviny a prístrešia. Myši sa rýchlo rozmnožujú s periódou gravidity 20 dní, produkujúc priemerný vrh 10-12 mláďat, známy ako mláďatá. Myši často zostávajú v skupinách, budujú dlhé, zložité nory vo voľnej prírode. Tieto nory majú zvyčajne dlhé vchody s viacerými únikovými tunelmi.

6. Klokan

Klokan je nočný vačica pochádzajúci z Austrálie. Klokany majú veľké, silné zadné nohy s veľkými nohami prispôsobenými na skákanie a dlhý chvost na vyváženie. Klokani sú jedinými veľkými zvieratami, ktoré používajú hopping ako prostriedok cestovania. Samičky klokany majú puzdro nazývané vačica, v ktorej sú kojenci, klokany, kompletný postnatálny vývoj. Tieto bohaté zvieratá sú symbolom Austrálie, ktorá sa objavuje na Austrálskom erbe a niektorej z jeho meny. Napriek ich popularite sú divoké klokany strieľané na mäso, kožené kože a na ochranu pasienkov. Títo bylinožravce majú málo prirodzených predátorov, pretože ľudia sú ich hlavnou starosťou.

5. Krab poustevník

Krabi poustevníci sú kôrovce rozdelení do dvoch skupín; kraby morského pustovníka a kraby pustovníka. Obe skupiny majú mäkké, zraniteľné brucha, ktoré chránia v zachránených prázdnych mušlích, v ktorých sa celé telo môže zatiahnuť. Najčastejšie sa jedná o škrupiny morských slimákov, pretože bruško krabov pustovníka je prispôsobené tak, aby silno zapadalo do špirálovitého tvaru škrupiny morského slimáka. Morské druhy trávia väčšinu svojho života pod vodou, žijú ako vodné druhy. Dýchajú cez svoje žiabre a môžu krátko prežiť z vody. Suchozemské druhy žijú v tropických oblastiach, ale zostávajú v blízkosti vody, aby prežili vlhkosť žiabier.

4. Škrečok

Škrečky sú malé hlodavce obsahujúce 25 rôznych druhov. Tieto hrabavé zvieratá majú predĺžené tváre vrecká používané na skladovanie potravín, aby sa vrátili do svojich podzemných domov. Ako omnivori sa živia predovšetkým semenami, ovocím a vegetáciou, ako aj hrabavým hmyzom. Škrečky majú zlý zrak a zanechávajú ich krátkozraké a farebné. Namiesto toho používali svoje pachové žľazy, ktoré sa nachádzajú na zadných nohách, aby zanechali vôňu, aby si našli cestu. Väčšina škrečkov je prísne osamotená a ostáva vo svojich výprach sama. Bývanie spolu môže spôsobiť akútny a chronický stres, s výnimkou určitých druhov, ktoré sa viažu na život so svojím partnerom, ako je napríklad ruský škrečok, ktorý sa môže stať depresívnym, ak sa oddelí.

3. Mýval

Mývalové sú stredne veľké nočné cicavce pochádzajúce zo Severnej Ameriky. Mývaly sú známe svojou inteligenciou, extrémne dextóznymi prednými labkami a maskou na tvári. Ich sivasté nátery pozostávajú z hustého spodku, ktorý izoluje pred chladným počasím. Pôvodom z listnatých a zmiešaných lesov sa medvede upravili tak, aby zahŕňali horské pásma, pobrežné močiare a mestské oblasti do ich biotopov. Hoci zvyčajne nočné, medvedíky medvedíkovia sú niekedy aktívne pri dennom svetle, aby využili dostupné zdroje potravy. Tieto všežravce môžu vyvinúť silné individuálne preferencie pre špecifické potraviny, keď sú zdroje bohaté.

2. Tarantula

Tarantuly tvoria skupina veľkých a často chlpatých pavúkovcov. S výnimkou prípadov anafylaxie spôsobenej alergiami na sever, žiadny druh tarantule nie je nebezpečný pre ľudí a niektoré sa stali populárnymi v obchode s exotickými zvieratami. Tarantula veľkosti rozsahu od malých ako nechty až po veľké ako tanier. Aj keď všetky druhy produkujú hodváb, tarantulas neleží na sieťach. Druhy stromov bývajú v trubiciach z hodvábu vo vnútri stromov, zatiaľ čo pozemské druhy používajú hodváb na stabilizáciu svojich podzemných nory.

1. Tasmánsky diabol

Tasmánsky diabol je mäsožravý vačnatec pôvodom z Austrálie, ktorý sa teraz nachádza len na ostrovnom štáte Tasmánia. Sú nočné. Veľkosť malého psa, diabla sa vyznačuje svojou hustou a svalnatou stavbou, čiernou srsťou, štipľavým zápachom, extrémne hlasným a rušivým pískaním a divokosťou počas kŕmenia. Zvieratá s veľkou hlavou a krkom mu umožňujú vytvárať medzi najsilnejšími uhryznutiami na jednotku telesnej hmotnosti akéhokoľvek súčasného dravca cicavca. Diabli nie sú monogamní a ich produktívny proces je veľmi robustný a konkurencieschopný, čo vedie k mnohým násilným bojom. Samice môžu porodiť približne 20-30 živých mladých v rámci svojho života.

Odporúčaná

Najmenší had na svete
2019
Čo je to Edwards Aquifer?
2019
Čo je to populizmus?
2019