Koľko druhov bocianov je tam?

Skladom sú veľké brodivé vtáky s dlhými nohami, krkmi a silnými účtami. Môžu byť nájdené v suchých a mokrých oblastiach, aj keď uprednostňujú suššie biotopy v porovnaní s ibizami, lyžičkami a volavkami, ktorým chýba aj prach v nich prítomný. Zásoby krmia hmyz, malé obojživelníky, ryby a malé cicavce. Je tu devätnásť známych druhov bocianov.

19. Milky Stork

Mliečny bocian ( Mycteria cinerea ) je stredne veľký vták, ktorý žije v pobrežných mangrovoch juhovýchodnej Ázie. Dospelý mliečny materiál je biely, s výnimkou zadného peria chvosta a krídel. Majú rozpätie krídiel medzi 435 - 500 mm a dĺžku hlavy k chvostu 170 mm.

18. Čáp žltý

Žlto-účtovaný bocian ( Mycteria ibis ) sa nachádza južne od Sahary a na Madagaskare. Je to asi 35 - 41 palcov vysoký. Zásoba má biele telo s čiernym chvostom, jeho účet je žltý a na konci sa rozpadol. Jeho perie siaha až po krk a hlavu za očami, zatiaľ čo červená koža pokrýva tvár a čelo.

17. Maľovaný bocian

Maľované zásoby ( Mycteria leucocephala ) obývajú mokrade tropickej Ázie. Jeho rozsah siaha od južného Himalájí až po juhovýchodnú Áziu. Názov získal podľa ružového terciálneho peria, ktoré sa nachádza u dospelých. Dospelý populácie má biele telo a červenú / oranžovú hlavu. Čierna prsná kapela s bielymi šupinatými značkami siaha pozdĺž spodnej časti. Maľované zásoby zdroj jeho potravín v plytkých vodách a jazerách.

16. Drevo Stork

Čáp ( Mycteria americana ) sa nachádza v tropickej alebo subtropickej oblasti Ameriky a Karibiku. Je rezidentom v Južnej Amerike, ale v Severnej Amerike je známe, že migruje na juh. Jeho perie je biele, ale chvost a časť krídel peria sú čierne. Mladí majú žltý účet, zatiaľ čo dospelí majú čierny účet.

15. Ázijské Openbill

Ázijské openbill ( Anastomus oscitans ) obývajú časti juhovýchodnej Ázie a indického subkontinentu. Zásoba je biela alebo sivastá s čiernymi krídlami a chvostom. Dospelí majú rozdiel medzi dolnou a hornou čeľusťou na rozdiel od mladých. Pestujú vnútrozemské mokrade, najmä močiare, ale vyhýbajú sa riekam a jazerám.

14. Africký Openbill

Africký otvorenec (Anastomus lamelligerus) žije v subsaharskej oblasti Afriky zo Senegalu do Etiópie a Južnej Afriky. Dospelé je perie tmavé s lesklou hnedou, zelenou a fialovou na prsiach. Jeho účet je veľký a hnedastý. Africký openbill dáva prednosť mokradiam, kde sa živia drobnými obojživelníkmi, rybami a mäkkýšmi.

13. Abdim's Stork

Čáp Abdim ( Ciconia abdimii ) sa nachádza vo východnej Afrike až do Južnej Afriky. Jedná sa o bociana čierneho s bielymi podčiarkami, sivú bankovku a nohy a červené nohy a kolená. Predná časť očí je pokrytá červenou kožou na tvári, ktorá sa zmení na modrú pri účte počas obdobia párenia. Čáp Abdim je najmenší zo zásobných druhov. Živí sa svätojánskym chlebom, húsenicami, myšami, krabmi, vajcami a malými plazmi.

12. Čáp vlkodlak

Čln vlkatý ( Ciconia episcopus ) obývajú ázijskú oblasť medzi Indiou a Indonéziou a časťami tropickej Afriky. Zásoba je rezidentom sladkovodných mokradí. Má lesknúce sa čierne telo s bielym krkom, podbruško, a undertail. Nachádzajú sa hlavne v močiaroch, poľnohospodárskej pôde, zavlažovacích kanáloch a riekach.

11. Storm's Stork

Sklad Storm (Ciconia stormi) sa nachádza v tropických lesoch južného Thajska, Malajzie a Indonézie. Považuje sa za najzraniteľnejšie bociany s menej ako 500 obyvateľmi. Čáp má čierne perie s bielym a čiernym krkom. Jeho pleť je oranžová so žltými krúžkami okolo očí. Jeho účet je ružovo-červená.

10. Maguari Stork

Čáp Maguari (Ciconia maguari) obývajú mokrade Južnej Ameriky. Pripomína bociana bieleho, ale o niečo väčšie. Dospelé perie je primárne biele s čiernym letovým perím a vidlicovým čiernym chvostom. Vidlicový chvost rozlišuje bociana bieleho od maguari. Vzhľadom k svojej veľkej veľkosti, táto zásoba robí tri alebo viac skokov pred vzletom.

9. Oriental Stork

Orientálny bocian (Ciconia boyciana) sa veľmi podobá na bociana bieleho. Veľký biely vták má čierne krídla, ktoré pokrývajú približne 7, 3 stopy. Na rozdiel od európskeho bociana bieleho obopína jej oči červená koža. Kedysi sa potulovali po Japonsku, Číne, Kórei a Rusku, ale na Kórejskom polostrove a Japonsku sa už nenachádzajú. Vtáky migrujú medzi Ruskom a Čínou.

8. Biely bocian

Biele zásoby (Ciconia ciconia) sa nachádzajú v Ázii, Afrike a vo veľkej časti východnej a strednej Európy. Dvadsaťpäť percent svetovej populácie sa nachádza v Poľsku av časti západnej Ázie. Je to veľký vták s rozpätím krídiel až 45 palcov. Má dlhé nohy krku a špicatý zobák. Perie je biele, zatiaľ čo letové perie je čierne.

7. Black Stork

Čierna populácia (Ciconia nigra) sa nachádza v Európe, najmä vo východnej a strednej časti Španielska, a na pobreží Pacifiku v Ázii. Je známe, že európske kŕdle migrujú do Afriky. Dospelí majú dĺžku medzi 37-39 palcami. Majú čierne perie s bielymi underparts, červený zobák a dlhé červené nohy. Uprednostňujú mokrade, kde sa živia mäkkýšmi, malými rybami, plazmi a plazmi.

Čáp čiernohrdlý

Čáp čiernohrdlý (Ephippiorhynchus asiaticus) je rezidentom juhovýchodnej Ázie a indického kontinentu. Malá populácia obyvateľov sa nachádza v Austrálii. Uprednostňuje mokrade najmä v regiónoch s ryžovou a pšeničnou sadbou, kde lovia malé obojživelníky, plazy a hmyz. Čáp čiernohrdlý má veľké ťažké účty. Ich chrbty sú biele a lesklé, zatiaľ čo ich hlavy a krky sú modrasto-čierne

5. Čáp Stork

Sedliacky účtovaný bocian (Ephippiorhynchus senegalensis) obýva východnú, južnú a západnú Afriku. Je to veľký vták s rozpätím krídiel až 8, 9 ft a je považovaný za najvyšší z druhov rýb. Má červenú dlhú bankovku, ktorá meria medzi 10, 7 až 14, 2 palca. Jeho perie je biele s výnimkou krídel, chvosta, krku a hlavy. Živia sa krabmi, žiabami, rybami a malými plazmi a vtákmi.

4. Jabiru

Jabiru (Jabiru mycteria) je bežné v častiach Brazílie, Paraguaja, Mexika a Argentíny. Je to najvyšší letiaci vták strednej a južnej Ameriky. Samce sú prevažne väčšie a dokážu vážiť o 25% viac ako samice a stoja na 5 stôp. Ich zobáky môžu merať až 13, 8 palca. Ich perie je biele okrem hlavy, ktorá je bez peria a čierneho krku.

3. Lesser Adjutant

Menší pobočník (Leptoptilos javanicus) sa nachádza v častiach Ázie, od Indie, juhovýchodnej Ázie až po Javu. je to osamelý vták, ktorý uprednostňuje mokrade. Je to pomerne veľký vták s holým krkom a hlavou. Tesne sa podobá väčšiemu pobočníkovi, ale je o niečo menší a má špicatý účet. Jeho horné perie je tmavé, zatiaľ čo podbruško a spodok sú biele.

2. Väčší pobočník

Väčší pobočník (Leptoptilos dubius) kedysi putoval po ázijskom kontinente, dnes je však obmedzený na Indiu a Kambodžu. Tieto vtáky sa v období rozmnožovania spolu hrnú a potom sa rozptýlia. Ich účty sú masívne a klinovité, ich hlavy sú holé a majú vrecko na krk. Dospelí majú tmavé krídla a bielu spodnú stranu. Popierajú sa vedľa supov, na rozdiel od menších pobočníkov, ktorí uprednostňujú lov v mokradiach.

1. Marabou Stork

Čáp marabu (Leptoptilos crumeniferus) žije v subsaharskej oblasti Afriky. Nachádza sa vo vlhkých a suchých oblastiach v blízkosti ľudských sídiel. Je to obrovský vták, ktorý môže vážiť až 20 libier. Samce sú o niečo väčšie ako samice. Vták je ľahko identifikovateľný kvôli jeho holému krku a hlave a čiernej chrbte. Jeho účet je obrovský, zatiaľ čo jeho nohy sú čierne.

Odporúčaná

8 najnavštevovanejších chránených území v Nemecku
2019
Najviac návykové lieky na svete
2019
Aké sú primárne prítoky a odtoky jazera Edward?
2019