Hummingbird Fakty: Zvieratá Severnej Ameriky

Fyzický popis

Druhy kolibríka majú rozdiel v tom, že patria medzi najmenšie vtáky na svete. Tieto drobné vtáky sú súčasťou rodiny Trochilidae . Ich fyzický vzhľad sa vyznačuje prítomnosťou farebného peria, ktoré sa líši vo farbe v závislosti na uhle, ktorým ich svetlo dopadá. Tieto malé tvory zvyčajne merajú medzi sedem a pol až osem palcov. Kolibrík je tak pomenovaný kvôli rýchlemu mávnutiu krídel, čo vytvára hlučný zvuk. Tento výrazný vták má tiež dlhý účet, ktorý je na konci zúžený, aby im umožnil získať nektár z kvetov. Kolibríky majú jedinečné schopnosti vznášať sa v strede vzduchu a lietať dozadu.

diéta

Typická strava pre kolibríka je tvorená kvetinovým nektárom a miazgou zo stromov, ako aj peľom, hmyzom a pavúkmi. Kvôli rýchlemu srdcovému tepu kolibríka a zvýšenej telesnej teplote majú tieto zvieratá vysoké metabolické potreby vzhľadom na ich veľkosť. Každý deň svojho života si vyžadujú konzumáciu veľkého množstva jedla, ktoré sa musí konzumovať v rôznych krmivách denne. S cieľom uspokojiť ich nenásytné chute, kolibríky sa musia rýchlo presunúť z jedného zdroja potravy na druhý. Nectar poskytuje týmto zvieratám rôzne druhy cukrov, ktoré sú doplnené proteínmi, vitamínmi a minerálmi z iných rastlinných látok a hmyzu. V čase jedla tento druh používa svoj dlhý jazyk na olizovanie jedla neuveriteľne rýchlym tempom a dosahuje približne 13 lizov za sekundu.

Lokalita a oblasť

Asi 340 druhov kolibríky sú pôvodom z Nového sveta, naprieč Severnou, Strednou a Južnou Amerikou a Karibikom. Siahajú od južnej časti Aljašky až po najjužnejšie regióny Čile. Väčšina kolibríkov sa nachádza v tropických oblastiach v centrálnych a južných oblastiach amerického kontinentu. Kvôli neustálemu ničeniu ich prirodzených biotopov sa niekoľko druhov kolibríka považuje za ohrozené, "kriticky ohrozené", "takmer ohrozené" alebo "zraniteľné" druhy. Zmeny v klimatických podmienkach viedli k veľkým problémom pre kolibríka. Druhy v rodine boli nútené pustiť sa ďalej z ich typických rozsahov pri hľadaní potravy.Ostatné hrozby pre kolibríky zahŕňajú väčšie dravé vtáky, ako sú sovy, jastrabi, volavky a čajky.

správanie

Cez ich malé veľkosti, kolibríky môžu byť agresívne, pokiaľ ide o ochranu ich území. Tieto vtáky prispievajú k vysokej miere metabolizmu a neustále sa pohybujú a rýchlo mávajú krídlami. Tieto druhy vtákov sú obľúbenými návštevníkmi domovov tých ľudí, ktorí dávajú krmivá do svojich dvorov, aby prilákali vtáčiu voľne žijúcu zver. Kolibríky majú veľké problémy pri chôdzi, a zvyčajne len ostrieža na kŕmidlá. Toto správanie je spôsobené jedinečnou štruktúrou nôh vtákov, čo robí zviera viac vhodným na lietanie než na chôdzu. Kolibríky majú výraznú schopnosť lietať vo všetkých smeroch, či už hore, dole, dozadu, dopredu, a dokonca aj nabok.

rozmnožovanie

Mužské kolibríky používajú svoje pestrofarebné perie, aby prilákali samičky svojho vlastného druhu. Rituál párenia týchto vtákov je prepracovaný a typicky sa skladá z mužského lietania ďaleko vo vzduchu pred potápaním nad jeho potenciálnym kamarátom. Počas tejto doby budú muži tiež vibrovať svoje zadné perie a vydávať zvuky cvrlikania. Tieto drobné vtáky majú tendenciu mať medzi jedným a tromi vajcami v čase, a ich obdobie tehotenstva trvá medzi trinástimi a dvadsiatimi dvomi dňami. Samica je výlučne zodpovedná za starostlivosť o hniezdo a starostlivosť o potreby svojho mladého. Baby kolibríky sú schopní začať lietať, keď ako mladý medzi osemnásť a tridsať dní staré. Kolibríky majú priemernú dĺžku života približne štyri roky.

Odporúčaná

Aké sú hlavné prírodné zdroje Singapuru?
2019
Najväčší priemysel v Guatemale
2019
Zoznam štátov podľa dátumu prijatia
2019