Ferruginous Hawk: Zvieratá Severnej Ameriky

Fyzický popis

Jastrab jastrab má bielu hlavu, pernaté nohy a pruhované, hnedé ramená a chrbát. Je známe, že jeho podčasti majú rozptýlené pruhy a má sivohnedé krídla. Chvost chvosta červenohnedého jastraba je biely s krásnym hrdzavohnedým praním. Samice ferruginóznych jastrabov sú vo všeobecnosti o niečo väčšie ako samce, hoci v rozsahu meraní dochádza k miernemu prekrývaniu medzi veľkými samcami a malými samičkami. Dĺžka priemerného dospelého jastrabca je asi 1, 7 až 2, 3 stôp (51 až 69 centimetrov) a má priemerné rozpätie krídiel medzi 4 a 5 stopami (122 a 152 centimetrov). Hmotnosť jastrabovitého jastrabca sa pohybuje v rozmedzí približne od 2, 2 do 5 libier (977 a 2 267 gramov).

diéta

Je známe, že jastrab dravý sa živí stredne veľkými cicavcami. Typicky to robí na otvorených miestach s riedkou vegetáciou, ako sú badlands, prérie a pláne. Najmä lovia veveričky, jackrabbits, prérijné psy a množstvo ďalších, menších zvierat, najmä hlodavcov. Tieto vtáky majú vďaka svojej širokej gape schopnosť prehltnúť oveľa väčšie cicavce v porovnaní s inými dravcami s podobnou veľkosťou. Je známe, že jastrab divý vo vyvýšených oblastiach, alebo stojí nad cicavce nory pri love. Najzaujímavejšie je, že dávajú pozor na lovecké modely jastrabov červenonohých, aby objavili populácie bohaté na cicavce.

Lokalita a oblasť

Ako striktne severoamerický druh sa jastrab sivý nachádza typicky v juhozápadnej Kanade, v západných Spojených štátoch av severnom Mexiku. Je známe, že títo jastrabi žijú v otvorenej krajine vrátane stepných púští, suchých prérií a oblastí pokrytých šalviou, kde sa živia veľkými populáciami malých cicavcov, ktorí žijú v ich krátkej vegetácii. Je tiež bežné, že na porastoch pestovaných na ornej pôde, ako sú zorané polia, sa nachádza jastrab dravý. Hoci ide o sťahovavý vták, cestuje len na krátke vzdialenosti medzi zimoviskom a miestom rozmnožovania. Jeho cesty sú obmedzené medzi Kanadou, Mexikom a USA.

správanie

Je aktívny let ferruginného jastraba, ktorý sa vyznačuje pomalým úderom krídla, ako je to pri malých orloch. Stúpa s krídlami, ktoré sa mierne zdvíhajú, aj keď krídla ostávajú takmer ploché. Ako loví, vták sa môže premeniť na vietor a vznášať sa alebo draka na mieste. Ferruginous jastraby boli tiež vidieť lov na zemi. Jastrab dravý tiež používa vznášajúce sa a nízke cestovné nad zemou na uľahčenie jeho lovecké účely. Vták je teritoriálny a má konflikty s niekoľkými ďalšími veľkými druhmi dravcov, ako sú sovy s krátkymi ušami, sovy s veľkými rohatkami, sliepky, havrany, straky a orly zlaté. Títo dravci budú súťažiť o teritóriá, jedlo a obranu svojich hniezd.

rozmnožovanie

Obdobie kladenia vajíčok jastrabov divých sa líši podľa počasia, zemepisnej šírky a zásobovania potravinami. V kanadských častiach vtáčieho sortimentu leží vajcia od druhej polovice apríla až do konca júna, pričom to robí od polovice marca do polovice mája ďalej na juh. Samce a samice divo žijúce jastrabce sa zúčastňujú inkubácie vajec, ktorá trvá približne 32 dní. Samice ležia medzi 3 a 5 vajcami a po vyliahnutí vajíčok je nevyhnutné, aby rodičia sedeli na mladých kurčatách aspoň týždeň, aby sa uistili, že v noci nie sú príliš chladné, alebo príliš horúce. uprostred dňa. Mláďatá začínajú lietať asi 5 až 6 týždňov po narodení a do dvoch rokov dospievajú k sexuálnej zrelosti.

Odporúčaná

Najvyššie hory v Laose
2019
Kedy sa Vianoce stali legálnym sviatkom?
2019
Tatacoa púšte Kolumbie
2019