Fakty o sledovaní lemurov: Zvieratá Afriky

Fyzický popis

Ring-Tailed Lemur je primát s dlhým, nápaditým, huňatým, čiernym a bielym krúžkovaným chvostom. Jeho hustá kožušina je na chrbte sivasto-hnedá a šedá na chrbte a končatinách. Podprsenky lemované lemom sú zmesou bielej, šedej a smotanovej farby podľa iniciatívy ARKive Initiative (AI). Jeho tvár je biela a oči sú obklopené tmavými škvrnami. Prsteň nosa, nosa, pier a očných viečok, ktoré sú lemované lemom, sú tmavé, aj keď jeho biele uši sú biele. Horná časť predných končatín je pokrytá sivobielou kožušinou a ich labky a chodidlá sú tmavé. Dospelý Ring-Tailed Lemur váži 5 až 5, 7 libier, jeho dĺžka chvosta je 55 centimetrov a jeho dĺžka hlavy a tela je medzi 38, 5 a 45, 5 centimetrov, podľa National Geographic (NG).

diéta

Ring-Tailed Lemur je oportunistický všežravec, aby využil všetky dostupné zdroje potravy, kvôli nepriateľským biotopom, v ktorých žije. Živí sa ovocím, listami, kvetmi, stonkami, pavúkmi, húsenicami, cikádami, hmyzom, vtákmi, chameleónmi. a kobylky. Primárnou potravou podľa svojho výberu je však tamarindské ovocie a listy, ktoré v určitých obdobiach roka poskytujú až 50 percent ich potravín, podľa prieskumu Národného centra pre výskum primátov na University of Wisconsin-Madison, Pre vodu, Ring-sledoval lemur berie rosy a vody z stromových dier alebo trhlín v mokrých ročných obdobiach, a živí sa sukulenty, ako je aloe a kaktus prijímať vlhkosť v suchých obdobiach.

Lokalita a oblasť

Na rozdiel od iných lemurov, lemurovitý lemur toleruje širší rozsah biotopov. Ostrov Madagaskar je miestom, kde sa nachádza lemurovitý lemur v extrémne horúcom, suchom a chladnom prostredí. Podľa Iniciatívy ARKive sú jej populácie rozprestreté v ostnatých lesoch, lesoch nížinných galérií, suchých listnatých lesoch, dažďových pralesoch, skalnatých kaňonoch a suchých scrublandoch. Podľa Medzinárodného zväzu ochrany prírody (IUCN) z roku 2014 je Medzinárodný zväz pre ochranu prírody (IUCN) klasifikovaný ako „ohrozený“ druh. IUCN prisudzuje, že ich počet obyvateľov klesá hlavne na úbytok biotopov spôsobených výrubom stromov na palivo, nadmerným spásaním domácich zvierat a ich lovom na potraviny a na udržanie domácich zvierat. Časté suchá tiež ďalej znižujú počet obyvateľov.

správanie

Ring-Tailed Lemurs žijú v skupinách nazývaných "vojaci". Vojsko má 6 až 30 zvierat, ale v priemere má 17 mužov a žien Ring-Tailed lemur, podľa National Geographic. Každému vojsku dominuje mocná žena. Tieto lemury majú silné vône a používajú svoje pachy na komunikáciu alebo ako obranný mechanizmus. Ring-Tailed Lemur označí svoje územie vôňou a upozorní ostatných, ktorí to vonia. Keď iné balíčky lemurov prechádzajú cez územie, často tam budú teritoriálne boje. Výskumní pracovníci zistili, že po chladných nociach alebo ranných hodinách, Lemur Ring-Tailed Lemur prevezme „sunning“ pozíciu, kde vystaví svoju spodnú stranu priamemu slnečnému svetlu, prípadne termoregulácii.

rozmnožovanie

Sexuálna zrelosť pre lemurovitého lemura začína vo veku 2, 5 až 3 rokov. Muži presadzujú svoju dominanciu tým, že sa snažia navzájom prekonať. Pokrývajú svoje dlhé chvosty páchnucimi sekrétmi a vlievajú ich do vzduchu, aby ukázali silu a prilákali ženy. Po párení trvá obdobie gravidity 4, 5 mesiaca podľa Smithsonian National Zoological Park. Samica typicky rodí len jedno dieťa, aj keď dvojčatá sú tiež možnosťou. Po dva týždne sa dieťa drží na bruchu svojej matky a na jej chrbte bude jazdiť. Vo voľnej prírode, Ring-sledoval lemur môže žiť v priemere 18 rokov.

Odporúčaná

Top 10 Export Partneri Bangladéša
2019
Aké sú hlavné prírodné zdroje Moldavska?
2019
Najväčšie etnické skupiny v Čade
2019