Fakty o harfovej pečati: Zvieratá z Arktídy

Fyzický popis

Pečať harfa je svetlošedá alebo biela cicavec s veľkými prstencami v tvare harfy na chrbte, ktoré sú pomenované po. Jeho tvár a oči sú čierne. Má tiež pár plutiev, ktoré pomáhajú udržiavať jeho tepelnú bilanciu. Má obrovskú srsť srsti a pod ňou hrubú srsť. Pomaranč mu pomáha uchovávať energiu a udržuje ju v teple počas extrémne chladného počasia. Priemerná hmotnosť samcov je 287 libier (130 kilogramov), čo je o niečo ľahšie u žien. Tesnenie harfy má dĺžku 1, 5 až 6 metrov.

diéta

Pečate harfy majú relatívne úzky rozsah výživy. Sú mäsožravé, kŕmia sa najmä malými rybami a kôrovcami. V zimných mesiacoch, keď migrujú, sa primárne kŕmia huňáčikmi a inými pelagickými rybami, ako sú sleď a polárna treska. Oni budú tiež konzumovať kôrovce, ako sú euphausiids, mysids, amfipody a krevety. Pečate harfy môžu pri hľadaní zdrojov potravy migrovať na veľmi dlhé vzdialenosti.

Lokalita a oblasť

Pečate harfy žijú vo vodách Severného ľadového oceánu a na ďalekom severe Atlantického oceánu. Oni sú obyčajne nájdené vo východnej Kanade, najmä v námorných provinciách, rovnako ako Nórsko, Grónsko a Rusko. Pretože sú migrujúce, našli sa aj tak ďaleko ako Veľká Británia a Japonsko. Radšej plávajú a žijú v oceáne a trávia len málo času na zemi. Ako druh ľadovej pečate sa harfové plomby spoliehajú na morský ľad na štekovanie. V dôsledku toho sú ohrozené globálnymi klimatickými zmenami a úlomkami morského ľadu. Sú to tiež veľké lovecké ciele. Avšak, oni sú stále relatívne prosperujúce dnes, a sú klasifikované Medzinárodnou úniou pre ochranu prírody (IUCN) ako druh "najmenej obavy".

správanie

Pečate harfy sú spoločenské zvieratá, ktoré si navzájom vychutnávajú spoločnosť. Zvyčajne tvoria veľké skupiny a zostávajú v nich aj počas migrácie. Sú veľmi schopní, pokiaľ ide o navigáciu, a sú si vedomí zvukov a znakov. Sú známe ako schopné ponoriť sa do hĺbky až do 590 až 920 stôp (180-280 metrov). Pri hľadaní odvrátenia nebezpečenstva môžu zostať pod vodou až 15 minút.

rozmnožovanie

Počas obdobia párenia, ktoré sa vyskytuje v zime, zrelé mužské pečate obsadia miesto na ľade v snahe prilákať ženské pečate. Pářenie sa však deje vo vode samotnej. Po párení sa samičky vracajú do pôdy so svojimi oplodnenými vajíčkami po úspešnom šľachtení, ktoré rastie do sférického embrya, ktoré je implantované do maternice matky. Jedna detská pečať sa narodí približne po troch mesiacoch. Samice tuleňov zvyčajne rodia vo februári. Matky rozpoznávajú svoje vlastné mláďatá vôňou a starajú sa len o svoje vlastné mláďatá. Zvyčajne matky opustia svoje deti po 12 dňoch. Novorodené mláďatá sú dlhé asi 2, 8 stôp (85 centimetrov), vážia okolo 24, 3 libier (11 kilogramov) a majú žltkastú farbu. Tesnenie Harfa má životnosť približne 30 rokov.

Odporúčaná

Jaskyňa Gyokusendo, Japonsko - Unikátne miesta po celom svete
2019
Čo je hlavným mestom Kiribati?
2019
Čo je hlavným mestom Spojených arabských emirátov?
2019