Fakta Pocket Gopher: Zvieratá Severnej Ameriky

Fyzický popis

Kapesný gopher je hrabavý, sledovaný hlodavec, s malými ušami a očami. Jeho farba srsti sa môže pohybovať od akéhokoľvek odtieňa od svetlohnedej až po takmer snehovo bielu. Vreckové gophers majú dlhé zakrivené pazúry na ich pomerne veľké predné končatiny, a ostré zakrivené rezáky. Pery vreckového gophera tesne za ich vyčnievajúcimi prednými reznými zubami. Ich veľkosť pre dospelých sa pohybuje v rozmedzí od 5 do 14 palcov a typicky dosahujú hmotnosť približne 2 libry po kulminácii fyzického zrenia. "Kapsa" časť jeho názvu je odvodená z jeho dvoch kožušiny lemované lícne vrecká, s otvormi na oboch stranách úst. USA sú domovom 13 plemien vreckového gophera, podľa University of Nebraska.

diéta

Kapesný gopher len žerie bylinožravé cestovné, vrátane koreňov, cibúľ, odnožových tráv, kríkov, mäsitých častí rastlín, listov a stoniek rastlín. V zasneženom prostredí s obmedzenou zeleňou budú dokonca hrýzť na kôre stromov. Živá vegetácia, ktorú jedia, poskytuje dostatočnú vlhkosť, takže vreckoví goféri nepotrebujú iné vodné zdroje. Rezacie zuby vreckového gophera nikdy neprestanú rásť, aby sa naplnili tie, ktoré sa pri žuvaní odlamujú. Majú sploštené stoličky, rovnako ako premoláry na brúsenie tvrdej vegetácie. Vreckové gophers sa vracajú, aby sa živili koreňmi, alebo sa objavujú, aby sa živili povrchovou vegetáciou. Môžu tiež ťahať rastliny koreňmi zdola dolu do ich nory, aby ich zjedli, zatiaľ čo zostávajú skryté pred nadzemnými dravcami.

Lokalita a oblasť

Ideálnym miestom pre vreckový gopher je jedno s voľnou piesočnatou pôdou a množstvom jedlých rastlinných porastov, ako sú trávniky a polia. Môžu tiež žiť v nízkych pobrežných oblastiach, skalnatých biotopoch a na svetlých pôdach, ktoré sú živé s bylinkami. V USA, vreckové gophers sú najviac prevláda v štátoch Washington, západnej Oregon, a severnej Kalifornii, podľa US Fish and Wildlife Service. V USA je poddruh Mazama najviac ohrozený kvôli strate jeho prirodzeného biotopu pre urbanizáciu. V roku 2012 správa Centra pre biologickú diverzitu uviedla, že zostalo len 757 členov poddruhu Mazama.

správanie

Vreckové gopher žije v nory, ktoré môžu pokryť medzi 200 a 2000 štvorcových stôp celkom, a sú 2, 5 až 3, 5 palca v priemere, podľa University of California. Nory, kde vreckový gopher cestuje, sú zvyčajne tunelované v hĺbke 6 až 12 palcov pod zemou, zatiaľ čo ich obchody s potravinami sú asi 6 stôp hlboké. Vreckové gofery utesňujú otvory svojich nory zemnenými zátkami, ktoré vytláčajú, aby sa vynorili na povrch. Kapesný gopher môže byť aktívny počas všetkých hodín dňa. Žijú osamotene v ich nory, okrem prípadov, keď sa starajú o svoje deti. Používajú svoj čuch, aby našli jedlo, a žena má 3 páry bradaviek, aby nakŕmili svoje deti.

rozmnožovanie

Kapesný gopher je osamelý hlodavec a vo všeobecnosti sa často spája s iným členom svojho druhu pri párení. Vreckové gofers sa chovajú od februára do apríla a mladí sa rodia v podzemí v hniezdnych komorách. Podľa štúdie univerzity v Kansase trvá obdobie gravidity približne jeden mesiac alebo viac. Samica vreckový gopher zrodí 4 mladé v každom priemernom vrhu. Mláďatá sú bezsrsté, ružové a vrásčité pri narodení a ich oči a uši sú zatvorené. Potom potom na svoje matky cicajú až do odstavenia. Po otvorení očí sú odstavené a po niekoľkých týždňoch sa rozptyľujú od hniezd svojich matiek, aby začali kŕmiť sami. Vreckové gofery dosahujú sexuálnu zrelosť asi po jednom roku.

Odporúčaná

Zrážková sadzba podľa štátu
2019
Paramaribo - Colonial Dutch City V Suriname
2019
Aké sú rôzne typy hmly?
2019