Fakta Bearcat - Zvieratá z Ázie

Fyzický popis

Tiež známy ako "Binturong", medveď je vlastne príbuzný ani medvede, ani mačky, ale je skôr členom rodiny Viverridae, spolu s ďalšími civets a génmi. S hmotnosťou do 44 libier (20 kilogramov), dĺžka tela medveďa môže dosiahnuť 38 palcov (96 centimetrov), a jeho chvost sám takmer zdvojnásobuje svoju celkovú dĺžku, pretože môžu byť až do 35 palcov (89 centimetrov). Ich srsť je dlhá a hrubá, zvyčajne čierna, aj keď môže občas mať sivé tipy. Ich tváre majú svetlejšiu farbu s dlhými fúzy, ktoré vyčnievajú z nich, a okolo uší sú dlhé zhluky kožušín. Jedna z najpodivnejších vecí o medvedíkovi je, že sa im hovorí, že cítia ako "maslo popcorn".

diéta

Napriek tomu, že sú v poradí Carnivora, medvede sú všežravce a v skutočnosti sa najčastejšie konzumujú ovocie, ako napríklad figy. Keďže sú vynikajúcimi lezcami s agilnými končatinami, sotva niečo, čo nemôžu dosiahnuť na stromoch, a dokonca sú schopné otvoriť ovocie len pomocou prstov na nohách. Keď však lovia, ich korisť zahŕňa hlavne menšie zvieratá ako hmyz, vtáky, ryby a hlodavce. Lovecký štýl medveďa sa podobá na mačku prenasledujúcu svoju korisť z konárov. Keď sa táto príležitosť prezentuje, medveď nie je vyberavý jedlík a bude pohlcovať a jesť zvyšky jatočných tiel. Nebudú tiež hanbiť od vajec, kôry stromov, výhonkov alebo listov.

Lokalita a oblasť

Medveď bol kedysi široko rozšírený v celej juhovýchodnej Ázii z Číny do Indie a všetkých krajín medzi nimi, rovnako ako mnohí sa tiahli medzi nimi a do Oceánie. V dôsledku odlesňovania, degradácie biotopov, obchodu s domácimi zvieratami, obchodu s kožušinami a mäsom a pytliactva je teraz zaradená medzi „zraniteľné“ druhy v rámci Červeného zoznamu IUCN. Ich populácia stále klesá, pretože husté džungle, ktoré potrebujú, rastú každý rok ešte zriedkavejšie, a hoci neexistujú žiadne definitívne odhady obyvateľstva pre tento druh, stali sa zriedkavými vo všetkých krajinách, o ktorých sa tradične vie, že bývajú. sú veľké a relatívne pomalé, medveď nemá veľa prirodzených predátorov, okrem tigrov, dier a hadov. To ponecháva ľudí a ich činnosti ako najväčšie hrozby pre tento druh.

správanie

Všeobecne osamotené tvory, medvede nie sú známe, že sú teritoriálne, ale nie sú ani spoločenské a vyhýbajú sa vzájomnému kontaktu. Matky a ich mláďatá sa môžu stretnúť v určitých obdobiach roka, ale nie je to bežné. Bearcats používajú vôňu (ich ikonický "popcorn vôňa") a zvuk komunikovať medzi sebou, a bude označovať stromy, zatiaľ čo oni stúpajú, aby iní informovaní o tom, kde sú a boli. Šťastný medveď sa bude chichotať, zatiaľ čo naštvaný bude krik. Používajú svoje prehnané chvosty, aby im pomohli stúpať, a keď najprv lezú po stromoch, sú schopní otáčať svoje zadné nohy dozadu, aby lepšie uchopili strom.

rozmnožovanie

Medveď medvedí počas celého roka a nemajú vrchol sezóny, v ktorej sa chovajú. Samice sa zvyčajne chovajú dvakrát ročne. Keď sú "v horúčave" (estrus), urobia párenie volania a vrhu, aby ukázali, že sú vnímavé. Ich obdobie tehotenstva trvá približne 3 mesiace a priemerný priemerný vrh medveďov bude mať 2 mláďatá (mladé), aj keď veľkosť vrhov sa môže pohybovať medzi 1 a 6. Muž sa príležitostne zdržiava so ženou, aby sa staral o svojich mladých, až kým nie sú nezávislí., zatiaľ čo žena vždy bude. Samice medveďov sa sexuálne dozrievajú v 30 mesiacoch, zatiaľ čo samci dozrievajú o niečo rýchlejšie a budú pripravení na pár okolo 28 mesiacov.

Odporúčaná

Aké sú hlavné prírodné zdroje Singapuru?
2019
Najväčší priemysel v Guatemale
2019
Zoznam štátov podľa dátumu prijatia
2019