Endemické druhy vtákov na Taiwane

Taiwan je domovom 17 domorodých druhov vtákov. Väčšina z týchto vtákov obývajú okrem iného tropické lesy, trávnaté porasty, listnaté lesy, ihličnaté lesy. Medzinárodná únia pre ochranu prírody (IUCN) má mandát na ochranu a zachovanie týchto druhov vtákov. Populácia týchto vtákov sa pohybuje od 10 000 do 100 000 po celom svete. Tieto vtáky čelia zániku v dôsledku ľudských činností, ako je zničenie ich prirodzených biotopov, divokých hier a hybridizácie. Tieto vtáky sa väčšinou živia hmyzom, ovocím, ovocím, kvetmi a bezstavovcami.

17. Žltá Tit

Žltá titán obyčajne známy ako formosan žltá tit je endemický vták do centrálneho Taiwanu a patrí do čeľade Paridae. Jeho vedecký názov je Parus holsti alebo Machlolophus holsti . Žije v horských miernych lesoch. Vták je väčšinou žltý s načervenalým modrošedým hrebeňom a chrbtom. Meria 13 cm. Jeho stravovacie návyky sú málo známe; živí sa však larvami a malými bezstavovcami.

16. Laughingthrush biely-fúzy

White-whiskered smiať drozd, obyčajne známy ako Formasan smeje drozd, patrí do čeľade Leiothrichidae. Jeho vedecký názov je Garrulax morrisonianus . Je to veľký vták s rozmermi od 26 do 28 cm a telesnou hmotnosťou 77 gramov. To má drozd-ako účet, ktorý je žltkastý, s čiernymi očami a hnedasto ružové nohy. Vták žije v nadmorskej výške 1 475 až 3 300 metrov. White-whiskered smiať drozd je pozemský všežravec.

15. Taiwan Yuhina

Taiwan yuhina sa bežne označuje ako Formasan yuhina. Je to malý spevák pôvodom z ostrova Taiwan. Jeho vedecký názov je Yuhina brunneiceps a patrí do čeľade Zosteropidae. Meria dĺžku 12 až 13 cm a váži priemer 12 g. Má čokoládovo hnedý hrebeň, tmavý popol hnedý chrbát, krídla a chvost, a ľahšie dolné prsia. Vyskytujú sa v lesoch v nadmorskej výške 1 000 až 2 500 metrov. Živí sa kvetmi a ovocím.

14. Sibia biela

Biela-ušatý Sibia patrí k smiechu drozd rodiny. Jeho vedecký názov je Heterophasia auricularis . Vták opúšťa množstvo lesných a lesných biotopov v nadmorskej výške 1 200 až 3 000 metrov. Biele uši sibie meria 22-24 cm a vážia 40-50 g. Má hlboké modro-čierne krídla a chvost s bielym krídlom. Vtáčik sa živí hmyzom, nektárom, ovocím a semenami.

13. Taiwan Barwing

Tchaj-wan barwing je všeobecne známy ako Formasan bargwing a jeho vedecký názov je Isactinodura morrisoniana . Patrí do čeľade Leiothrichidae a žije v miernych lesoch a subtropických alebo tropických vlhkých nížinných lesoch. Vták meria 18 až 19 cm a váži 32 g. Jeho biotop zahŕňa zrelé listnaté a stálezelené lesy. Vtáčik sa živí článkonožcami, ako je hmyz, ako aj bobule a semená. Počas drsného počasia sa presúvajú na vyššie úrovne.

12. Steere's Liocichla

Steere je liocichla sa nachádza v horách južného Taiwanu. Najčastejšie sa vyskytuje v listnatých a ihličnatých lesoch. Meria dĺžku 17 až 19 cm a váži 32 g. Jeho taxonomický názov je Liocichla steerii . Vtáčik sa živí rôznymi potravinami, ako sú ovocie, bobule, semená a hmyz. Vtáky sú žlté.

11. Flamecrest

Flamecrest, ktorý je tiež známy ako Taiwan firecrest, patrí do rodiny kinglet. Jeho vedecký názov je Regulus goodfellowi . Flamecrest je pernatý vták a meria iba 9 cm a váži 7 g. Zvyčajne preferujú ihličnaté lesy s nadmorskou výškou 2000 m. Títo vtáky sú aktívne a nepokojné, keď sa chopia a chvejú sa v baldachýne. Tieto vtáky sú hmyzožravce kŕmené hmyzom, ale niekedy sa živia bobuľami a burinami. Horná časť vtáčej hlavy je žltá a oranžová, odtiaľ názov flamecrest.

10. Taiwanská straka

Modrá taiwanská straka patrí do rodiny vrána. Na Tchaj-wane je všeobecne známa ako taiwanská straka, dlhoročná horská dáma alebo straka modrá. Vedecký názov vtáka je Urocissa caerulea . Žije v širokolistých lesoch s nadmorskou výškou 300 až 1200 metrov. Vták meria od 63 do 68 m a váži 254 až 260 g. Tieto vtáky zvyčajne lietajú v rade za sebou a zvyčajne sa ľudí neboja. Majú čiernu hlavu, krk a prsia, žlté oči a zvyšok tela je modrý.

9. Štýlov Bulbul

Štýlová budova Bulbul sa nachádza na východnom a južnom Taiwane a je lokálne známa ako Formosan bulbul a Taiwan bulbul. Jeho vedecký názov je Pycnonotus taivanus . Má úplne čiernu hnedú korunu, biele oko okolo oka a čierny moustachiálny prúžok pod zobákom. Vták meria 18-19 cm na dĺžku a žije na farmách a rozvinutých oblastiach v pobrežných nížinách. Živia sa ovocím, kvetmi a hmyzom.

8. Taiwan Bush Warbler

Tchaj-wan Bush bojovník sa nachádza len na Tchaj-wane a obývajú lúky a podrast. Jeho vedecký názov je Bradypterus alishanensis . Meria 14 cm a váži 10 g. Vták je väčšinou nudný hrdzavohnedý. Žije v listnatých a ihličnatých lesoch a plemená v horách 1200 až 3000 metrov. je to aj spevák a väčšinou spieva ráno a večer. Živia sa hmyzom.

7. Taiwan pískanie drozd

Taiwanské pískanie drozd, tiež známy ako Formasan pískanie kefa, je endemický na Taiwan. Jeho taxonomický názov je Myophonus insularis . Vták žije v tmavých, zalesnených oblastiach v horách a žije v nadmorskej výške až 2700 metrov. Meria 28-30 cm. Vták je väčšinou modrošedý, ale niektoré perie sú tmavo modré alebo kovové. Vták je najaktívnejší za svitania a súmraku a živí sa garnátmi, rybami, plazmi a hmyzom.

6. Taiwan Hwamei

Taiwan hwamei s vedeckým názvom Garrulax taewanus je dlhý asi 24 cm. Vták je prevažne sivohnedý a pruhy na spodných častiach. Jeho biotopy sa nachádzajú v lesoch a dolných horách vo výške 1200 metrov. Pohybujú sa samostatne, vo dvojiciach alebo v malých skupinách pri hľadaní semien a hmyzu.

5. Collared Bush Robin

Collared bush robin, obyčajne známy ako Johnstone Robin, žije v horských a subalpínskych lesoch. Jeho vedecký názov je Tarsiger johnstoniae. Meria 12 cm na dĺžku. Vtáky obývajú lesy v nadmorských výškach od 2 000 do 2 800 metrov. Tieto vtáky sú často vidieť vo dvojiciach a sú spevavcami. Zvyčajne sa živia hmyzom a bezstavovcami.

4. Taiwan Hill Partridge

Tchaj- wanská jarabica je vedecky známa ako Arborophila crudigularis. Vták sa väčšinou nachádza v horách Taiwanu. Prirodzeným biotopom taiwanského kopca je širokolistý les. Vtáčik sa živí bezstavovcami, ako sú hmyz a dážďovky, listy, plody, semená a sadenice. Taiwanská jarabica je dlhá asi 11 palcov. Druhy samcov vážia približne 310 gramov, zatiaľ čo ich ženské náprotivky majú priemernú hmotnosť 210 gramov. Ich hlava má čierne strany so šedou korunkou. Ich obočie a hrdlo sú biele. Majú krátky zaoblený chvost. Ich čierne oko má okolo nej úzky červený krúžok. Nohy taiwanského kopca sú oranžovo červené, zatiaľ čo ich zobák je modrošedý.

3. Mikado Bažant

Bažant Mikado, ktorého vedecký názov je Syrmaticus mikado, je niekedy považovaný za neoficiálneho národného vtáka Taiwanu. Odchádza v oblastiach s nadmorskou výškou 2.000 až 3.000 metrov s hustými kríkmi, bambusmi a trávnatými terénmi. Samec rastie do 70 cm, zatiaľ čo samica meria až 47 cm. Samec je tmavý, zatiaľ čo samica je hnedá. Živí sa ovocím, listami, semenami a bezstavovcami.

2. Swinhoeho bažanta

Bažant Swinhoe je všeobecne známy ako bažant Tchaj-wan a patrí do čeľade hydiny. Bažant Swinhoe je niekedy vyhlásený za neoficiálny národný symbol pre Taiwan. Je to preto, že má farby Taiwanskej národnej vlajky, ktoré sú červené, biele a modré. Jeho vedecký názov je Lophura swinhoii . Tento vták je najčastejšie nájdený širokolistých lesov s nadmorskou výškou až 2 300 metrov. Vtáčik sa živí hmyzom, semenami a ovocím.

1. Taiwanský barbet

Taiwanský barbet, ktorého vedecký názov je Megalaima nuchalis, meria 20 cm dlhý. Vták má päť farieb; čelo a hrdlo sú žlté, čierny zobák, modrý a červený pás, žltkasto-zelené brucho a sivasté nohy. Vtáky sa nachádzajú v lesoch v nadmorských výškach až 2800 metrov. Vtáky sa väčšinou živia ovocím a hmyzom.

Odporúčaná

Svetové dedičstvo UNESCO V Pobreží Slonoviny (Pobrežie Slonoviny) \ t
2019
Väčšina kontroverzných zimných olympijských hier
2019
Krajiny s najstarším priemerným vekom matky pri prvom narodení
2019