Black-Tailed Prairie Dog: Zvieratá Severnej Ameriky

Fyzický popis

Black Tailed Prairie Dogs ( Cynomys ludovicianus) ) sú členmi rodiny veveričiek, Sciuridae . Definujúcou charakteristikou tejto rodinnej skupiny je to, že hej sú malé až stredne veľké hlodavce a zahŕňa aj chipmunky. Sú umiestnené naprieč Great Plains, ktoré pokrývajú Severnú Ameriku z Mexika do Kanady. Black-Tailed prérijní psi, podobne ako ich meno sa vzťahuje na, majú čierne chvosty, rovnako ako tan tanky s ľahšími podbruškami. Ich dĺžka sa pohybuje od 14 do 17 palcov ako dospelí, s vyspelou hmotnosťou sa pohybuje od 1, 5 do 3 libier. Neexistujú žiadne silné rozlišovacie charakteristiky, ktoré by oddelili pohlavie, hoci muži sú všeobecne ťažší ako ženy. Ich plášte sa dvakrát za rok menia, keď sa mení ročné obdobie, pričom letné plášte sú ľahšie ako zimné.

diéta

Black-sledoval prérijní psi sú medzi pickier jedáci v Animal Kingdom. Sú veľmi zvláštne o štádiách, v ktorých jedia rôzne rastliny, a prispôsobujú svoju stravu zmene ročných období. V zime sa len zriedka púšťajú z podzemných nory, takže dávajú prednosť stolovaniu v podzemných koreňoch. Počas letných mesiacov sa väčšina ich stravy skladá z rôznych tráv. Dostávajú veľa hydratácie aj z rastlín, najmä z pichľavej hrušky. Travnaté rastliny tvoria najväčšiu časť ich stravy, doplnené semenami, koreňmi a hmyzom, ako sú kobylky.

Lokalita a oblasť

Ich stav ochrany ich uvádza ako druh „najmenej rozvinutého obyvateľstva“, čo naznačuje, že sú na veľmi zdravej úrovni populácie. Black-sledoval prérijní psi zvykli klenout sa v oveľa väčšej časti Severnej Ameriky, ako dnes, z Mexika do Kanady. Stále ich možno nájsť v Mexiku, USA a Kanade, hoci ich populácie sú omnoho menšie a ich biotopy sú fragmentované. Pretože ich biotopy sú trávne porasty, ktoré sa využívajú na poľnohospodárstvo, utrpeli veľa ničenia biotopov. Žijú v prériách, ktoré sa tiahnu cez západnú polovicu kontinentu. Z tohto dôvodu je pre nich dôležité, aby mali nad nimi rovinatý pozemok, ktorý bude slúžiť ako strecha. Najväčšou hrozbou pre prérijné psy je zničenie ich biotopov, ktoré sa majú zmeniť na poľnohospodárske využitie. Považujú sa za základný druh, pretože hrajú takú dôležitú úlohu v rámci svojich ekosystémov. Ich nory poskytujú domovy rôznym druhom iných zvierat vrátane čiernych fretiek, hrabavých sovy a mlokov tiger. Mnohé z nich sa na nich spoliehajú ako na dôležitý zdroj potravy, aby si udržali stabilnú vlastnú populáciu. Títo predátori zahŕňajú kojotov, orlov a tých istých druhov čiernych nôh, ktoré zdieľajú svoj domov s nimi.

správanie

Hlodavce sú známi svojimi hravými a zvedavými osobnosťami a psi čiernych chvostov nie sú výnimkou. Sú to veľmi spoločenské a láskyplné zvieratá, žijú v rodinných jednotkách nazývaných tepny, zvyčajne pozostávajú z jedného samca, niekoľkých samíc a ich potomkov. Tieto batérie žijú vo veľkých skupinách, ktoré vytvárajú veľké kolónie prérijných psov v podzemí. Tieto nory sú veľmi zložité, s rôznymi oblasťami venovanými ako škôlky, na spanie, na jedenie a na odstraňovanie odpadu. Tam sú rôzne otvory k nory, zvyčajne s "pozor" izby v blízkosti východov, kde Black-sledoval prérijní psi môžu strážiť činnosť mimo. Komunikujú medzi sebou prostredníctvom rozoznávania rôznych barkov, ktoré znamenajú rôzne predátory. Komunikujú tiež tým, že si navzájom dávajú takzvané „bozky“, tzv.

rozmnožovanie

Čierne chvostové prérie samičky začnú v marci žiť. V tejto dobe, Black-sledoval prérijní psi pokračujú do podzemia, s ich párenie obdobie končí na začiatku mája. Samice sú tehotné 33 až 38 dní, pričom všetky ich mláďatá sa narodili do konca mája. Tam sú zvyčajne 3 až 4 mláďatá v rámci littler, ale Black-sledoval prérijný pes bol známy porodiť až 8 mláďat v rámci jedného vrhu.

Odporúčaná

Ktoré krajiny hraničia s Uruguajom?
2019
Aký typ vlády má Ekvádor?
2019
Hrad Bran, Rumunsko - unikátne miesta po celom svete
2019